Annons

ERP: Svenska Monitor växer så det knakar … med STOR SATSNING i Sydostasien

Svenske ERP-legendarens, Åke Persson, arvtagare av affärssystembolaget Monitor har gjort ett utmärkt jobb. Bolaget växer, särskilt den asiatiska rörelsen, ERP-system Asia, växer så det knakar. Man har på ett år gått från en handfull till ett 40-tal anställda i det malaysiska dotterbolaget. Som en del i satsningen på den asiatiska marknaden uppgraderar man nu kontoret i Malaysia och flyttar till nybyggda lokaler i Straits Quay, Penang.

Monitor ERP är ett komplett system, optimerat för tillverkande företag. Man har utvecklat lösningen under många år, tillsammans med sina kunder, vilket har resulterat i en lättimplementerad, lättanvänd och kostnadseffektiv mjukvara. Inriktningen är mot SMB-marknaden, alltså små- och medelstora företag.
Företaget grundades av numera framlidne branschlegendaren, Åke Persson, och har under resans gång kontinuerligt vuxit. Idag har man närmare 250 anställda.
Det intressanta är att man inte bara hållit sig innanför Sveriges gränser, utan Persson själv var en internationalist som under många och långa resor jobbade på att etablera programmet i andra världsdelar, framför allt då i Asien.

Femte generationens system
Det är därför ingen tillfällighet att bolaget fått fotfäste i denna del av världen och nu april lanserades MONITOR G5, den femte generationen affärssystemet, i Malaysia med ett storslaget event. Bland andra deltog Penangs Chefsminister, Chow Kon Yeow, och Sveriges ambassadör i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt.

Monitors ställning på den sydostasiatiska marknaden stärks nu ytterligare.
– MONITOR G5 är vårt senaste bidrag till den tillverkande industrin i Malaysia. Systemet möjliggör för företag att bättre svara mot marknadens efterfrågan och planera sin verksamhet med fokus på framtiden. Vi är en naturlig partner för lokala små och medelstora
företag som vill ge sig in i den digitala omställningen och få ett försprång gentemot sina konkurrenter, säger Daniel Häggmark, VD för Monitor i Malaysia.

Viktiga steg för Monitor
Att fortsätta satsa utanför Sverige och Europa är ett naturligt och viktigt steg för Monitor.
– Marknaden blir allt mer global, och för att leva upp till våra kunders krav måste också vi bli mer globala, säger Morgan Persson, koncernchef för Monitor ERP System.
Satsningen i Sydostasien har betydelse även för företagets svenska verksamhet.
– Det här innebär att vi kan erbjuda fler människor arbete, inte bara i Malaysia utan också i Sverige och Hudiksvall, avslutar Morgan Persson.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title