Annons

ERP: Ny fjäder i hatten för IFS när ledande utvecklare av sensorer satsar på Applicationssviten

Svenskägda ERP-utvecklaren IFS har fått in ännu en stor order på sin Applications-svit. Det är en av världens ledande utvecklare av högprecisions-sensorer, Micro-Epsilon, som valt att konsolidera och integrera alla verksamhetskritiska interna arbetsprocesser på den svenska utvecklarens affärssystem plattform. Allt i akt och mening att underbygga sin internationella expansion.
Totalt handlar beställningen om mer 1 100 användare, vilket gör ordern till en storleksmässigt substantiell historia.
- IFS’ lösning präglas av en smidig, modern och globalt skalbara arkitektur, säger Micro-Epsilons CEO, dr Alexander Wisspeintner. Plattformen stöder optimalt alla våra interna processer och globala ambitioner med standardfunktionalitet. Vi ser fram emot att gå in i en ny fas av transparens, effektivitet och internationell tillväxt.

Micro-Epsilon är verkligen ingen nykomling på marknaden. I mer än 50 år har bolaget erbjudit pålitliga, högpresterande, ibland unika lösningar för mätning och inspektion med hög precision. Dess framgång har tagit företaget på en internationell tillväxtresa dels i hemlandet Tyskland, dels i USA, Storbritannien, Kina, Frankrike, Japan och Schweiz.

OMFATTANDE UTVÄRDERINGSPROCESS
Det tillhör idag saken på den här nivån att man kör noggranna urvalsprocesser innan man slår till på ett ERP-system. Så ock för Micro-Epsilon. För att underbygga en god expansionstakt behövde företaget byta ut sitt befintliga affärssystem, som inte kunde leverera den funktionalitet som den växande organisationen behövde. Det hela slutade med att IFS tog hem ordern efter en omfattande utvärderingsprocess. Vilka var de viktigaste skälen?
Allmänt tilltalades sensorutvecklaren av Applications-svitens funktionella bredd och moduluppbyggda integrations-kapabiliteter. Man skriver i sin annonsering av affären att detta på sista raden gjorde systmet, ”idealiskt för en tillverkare med flera anläggningar med en komplex intern och extern leveranskedja.”

Sensor för ett krockkudde-system.

EFFEKTIVA INFORMATIONSFLÖDEN
Med IFS som sin centrala ERP-ryggrad kommer alla Micro-Epsilonanläggningar att, ”kunna relatera till en version av sanningen, främja transparens, precision och noggrannhet i sin planering och beslutsfattande. Lösningen kommer också att hjälpa till att förenkla företagets flöde av material och information, vilket leder till effektivitet i hela dess leveranskedja,” skriver IFS och dr Wisspeintner håller med:
– IFS stod ut som det perfekta valet i skenet av detta. Vi ser fram emot att gå in i en ny fas av transparens, effektivitet och internationell tillväxt.

IFS’ chef för den avdelning som tog hem affären, Marcus Pannier, VD för verksamheterna i Tyskland, Österrike, Schweiz, tillade:
– Vår teknik har testats fram och tillbaka under flera decennier av några av världens ledande tillverkare. Ju mer komplex operationen är och ju fler webbplatser som är inblandade desto mer lyser IFSs helt integrerade ERP. Vår plattform kommer att bli ett bra stöd för Micro-Epsilons fortsatta utveckling och hjälpa till att skapa effektivitetsvinster och affärsvärde genom hela sin globala verksamhet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title