Annons

ERP/Ny i styrelsen: Hon ska bidra till att IFS behåller rekordtempot i tillväxttakten

Det är heller ingen duvunge man utsett till styrelsejobbet: Hanna Jacobsson har under sin karriär haft roller som vice CFO för Skandia, CFO för Nordea Life and Pensions Group och Chief Risk Officer på Klarna.
Jacobsson sitter också i styrelsen för Skandia, Tink och DBT.
Hos IFS kommer hon, förutom att bidra med idéer till IFS tillväxt, att leda företagets revisionskommitté.

‒ IFS tillväxt de senaste åren är bara en liten del av vad teamet kan uppnå med ytterligare kompetens och stöd, säger Jonas Persson, styrelseordförande IFS. Hanna har lång erfarenhet av att arbeta inom finanssektorn, både som CFO och Chief Risk Officer, där hon nått betydande framgångar i sin karriär. Hennes värderingar stämmer väl överens med våra, vilket är mycket viktigt för IFS, styrelsen och företagets ägare. Hannas erfarenhet av och passion för att tillföra värde är mycket välkommen när IFS nu fortsätter sin transformations- och tillväxtresa. Vi är mycket glada över utnämningen och ser fram emot att få börja arbeta med henne.

Hanna Jacobsson tillträder omedelbart, vilket gör att styrelsen nu uppgår till sex icke-operativa ledamöter.

TUFFA UTMANINGAR
Utan att veta exakt hur huvudägarna EQTs och TA Associates planer ser ut, så det ingen oäven gissning att man kommer att göra en ordentlig vinst den dag man tycker att bolaget är redo för att säljas. Bolaget fungerade bra under Alastair Sorbies ledarskap och med förre SAP Cloud-mannen, Darren Roos, vid rodret sedan några år har intäkterna uthålligt pekat brant uppåt. Men det blir en tuff utmaning att hålla igång det hela på de senaste årens två-siffriga nivå. Klart är att det växande återförsäljar- och partnernätet spelat en icke oväsentlig roll i detta. Liksom att programutvecklingen under längre tid än så har sett alldeles utmärkt ut, med sin modulära uppbyggnad. Den nya moln-lösningen, lanserad för några veckor sedan ser också bra ut, men det kommer att behövas mer. Vad blir nästa drag?
Till saken hör också att det inte var småpengar det rörde sig om när EQT-fonderna VIII och IX i somras (2020), tillsammans med TA Associates i senaste svängen köpte IFS. Transaktionsvärdet var över 3 miljarder euro. TA Associates var och är minoritetspartner.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title