Annons

ERP/SaaS: SAP i molnet stöder Nelson Gardens satsning på att bli den europeiska trädgårdens vackraste blomma

Nelson Garden är ett El Dorado för den som är i trädgårdsbranschen. Man har ett brett sortiment av fröer, lök, redskap och växtvård, men också ett av Nordens bredaste utbud av förodlingsprodukter. I januari 2019 gick bolaget samman med norska branschledaren, tillika jordproducenten, Nordic Garden. Med storsatsning på e-handel är Nelson Gardens strategi nu primärt att växa ut i Europa.
– För att snabbt kunna växa och utveckla verksamheten enligt den strategi vi lagt behövde vi se över och effektivisera våra affärsprocesser och vårt sätt att arbeta, säger Martin Borgström.

Implemachefen, Jörgen Aronsson, säger att man för att ge Nelson Garden ytterligare trygghet och förutsägbara kostnader, har paketerat såväl projekt som mjukvara i ett fast månadsabonnemang.

IMPLEMA DROG LÄNGSTA STRÅET
Med denna grundtanke som bas blev det affärssystemkonsulten och implementeringsspecialisten på SAP, Implema, som drog längsta strået; med SAP S/4HANA som en molnlösning. Det handlar om en branschpaketering av SAP S/4HANA Cloud som tagits fram av Implema för att ge medelstora företag ett enkelt, kostnadseffektivt och skalbart sätt att nyttja fullskalig SAP S/4HANA och avancerad
affärssystemsteknik i molnet.
Implemachefen, Jörgen Aronsson, hävdar i detta att man för att ge Nelson Garden ytterligare trygghet och förutsägbara kostnader, har paketerat såväl projekt som mjukvara i ett fast månadsabonnemang där implementering och kontinuerliga automatiska uppdateringar till senast versionen SAP S/4HANA ingår.
Implementeringen pågick under hösten och Nelson Garden är sedan årsskiftet live med
fullskalig SAP S/4HANA public cloud i sin norska verksamhet.
Nästa steg, som pågår nu, är den svenska verksamheten.

ETT SPÄNNANDE PROJEKT
– Det är ett jättespännande projekt där vi tillsammans realiserar ett av marknadens
kraftfullaste affärssystem i abonnemangsform, säger Jörgen Aronsson och tillägger att SAP som molnlösning ger medelstora företag nya möjligheter att dra nytta av den senaste tekniken.
Nelson Gardens Martin Borgström ser också många fördelar med en molnlösning:
– Det hjälper oss att hålla oss till standardprocesser samtidigt som vi vet att vi alltid har ett affärssystem som är uppdaterat med den senaste tekniken. Med det som bas kan vi lägga vårt fokus på det som är vår kärnverksamhet med fullt fokus på att utveckla våra affärer. Det nya affärssystemet öppnar upp för många spännande möjligheter för framtiden, säger han i en kommentar.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title