Annons

ERP: Felaktigt rykte om att SAP slutar utveckla nya funktioner för SMB-lösningen Business ByDesign-mjukvaran

Nyhetsbyrån Reuters utskick av en nyhetsflash som meddelade att affärssystem-jätten SAP inte kommer att utveckla några nya funktioner för sin Business ByDesign-mjukvara, har visat sig vara felaktigt. Nyheten citerades i många tidningar och på websajter, PLM&ERP News balnd dessa, men baserar sig på ett missförstånd och felaktig tolkning av flera tyska tidningar, som Reuters citerade i sin korta artikel om saken.
- Ja, det blev tyvärr en hel del felaktigheter kring SAP Business ByDesign baserat på ett missförstånd ursprungligen i tysk media kring detta. Det korrekta förhållandet är att SAP Business ByDesign är ett globalt erkänt och molnbaserat affärssystem – utan utgångsdatum – som kan köpas och implementeras av SAP eller genom våra partners. Vi slutar alltså inte utveckla vårt affärssystem för medelstora företag, säger Ulrika Wass, Head of Communications på SAP i Sverige/Norden.
Det som har hänt är att SAP har ändrat sättet för hur man utvecklar SAP ByDesign. Wass igen:
- I framtiden (från Q2 2023) kommer nya affärstillägg utvecklas på SAP Business Technology Platform (SAP BTP) och integreras med hjälp av tillgängliga gränssnitt. Rent konkret innebär det att vi bygger nya funktioner, som SAP Product Footprint Management, endast en gång och sedan använder lösningen för alla våra affärssystem. SAP BTP kommer med andra ord spela en ännu mer central roll för vårt innovationsarbete och för våra partners i framtiden.
I brödtexten nedan visas funktioner som exempel på sånt som fortsatt kommer utvecklas.


SAP Business ByDesign är en molnbaserad, Software-as-a-Service (SaaS) ERP-lösning på SAP HANA-plattformen. Lösningen är riktad till små och medelstora företag och används i dagsläget på ca 15 000 företag runt om i världen.

SAP kommer att fortsätta att leverera nya funktioner inom områdena:

  • Lagliga krav (t.ex. nya kanaler för att interagera om elektroniskt dokumentutbyte med skattemyndigheter)
  • Ytterligare affärsmöjligheter; se färdplan efter 23.05 (link)
  • Netto nya affärsmöjligheter integrerade i ByDesign (t.ex. Product Footprint Management for Clean Operations (CO2-footprint management för ByDesign))
  • Nya funktioner relaterade till SAP-produktstandarder, till exempel den nya användarupplevelsen ”Horizon”
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title