Annons

ERP: Smarta lösningar och speed avgörande när F1-stall valde IFS som partner

Vad kan en ERP-utvecklare göra för att vässa ett team i Formel 1-cirkusen?
En hel del, menar svenska IFS som i dagarna tecknat ett partneravtal med SportPesa Racing Point F1 Team. Framöver kommer IFS’ molnbaserade ERP-programvara, Applicationssviten, att underbygga teamets tävlingsinsatser och backoffice-behov när man fortsätter sin resa med siktet inställt på toppositioner inom F1.
Alla företag behöver intelligenta affärsverktyg för att hantera resursallokering. Detta gäller inte minst den snabba världen inom formel 1. Effektivitet och speed behövs inte bara på racerbanorna runt om i världen, utan givetvis också inom alla områden i företaget. Detta, menar IFS-chefen, Darren Roos, är de viktigaste skälen till att teamet valde att samarbeta med IFS, ”för att dra nytta av Applications autonoma och intelligenta lösningar för kritiska affärsprocesser.”

Racing Point behövde kort sagt en programvara som kunde hjälpa till att hantera den komplexa tillverkningsverksamheten och hjälpa teamet att växa i framtiden. Darren Roos menar också att den svenska ERP-utvecklaren som strategisk teknikpartner kommer att stärka Racing Point med de senaste verktygen för att säkerställa en effektiv drift.
– Plattformen ger teamet flexibilitet i denna spännande era med nya investeringar från aktieägarna och byggandet av en ny fabrik nästa år, säger IFS-basen.

Sanningen” avslöjad i realtid…
Otmar Szafnauer, VD och ”Team Principal” inom SportPesa Racing Point påpekar att IFS vid utvärderingen av alternativen stod ut IFS framför allt för sin flexibilitet:
– Men också deras inställning och lösningar till innovation och noggrannhet stämmer väl överens med våra grundpelare inom professionell racing och nyckelfunktioner i vår egen kultur. Precis som alla andra komplexa industriella organisationer bygger framgång i tävling på betydligt mer än bara än tävlingen på banan, säger han.
Det är något som gäller alla kringområden också, inkluderat förarna Sergio Perez och Lance Stroll i bilarna, den operativa besättningen vid tävlingarna och teamets verksamhet på fabriken.
– IFS visade oss för en lösning som kunde ge en version av ”sanningen”, de verkliga resultaten och förhållandena, i realtid. Med detta kan vi ta väl grundade och informerade beslut. Och därmed på sista raden också bana väg för vår digitala omvandling.

Roos om skillnaden mellan att VINNA eller FÖRSVINNA
IFS CEO, Darren Roos, håller med och han tillägger:
– Att vara snabbare, smartare och effektivare är avgörande för alla framgångsrika Formel 1-team och det är precis därför som Racing Point vände sig till oss. Vi tar fram våra lösningar för att ge användare rätt information när millisekunder gör skillnaden mellan att vinna eller försvinna. Vi ser fram emot att gå full gas i vårt samarbete med Racing Point under de kommande säsongerna.

IFS-chefen, Darren Roos.

Partnerskapet innebär att IFS-logotypen på teamets RP19-bilar kommer att synas från helgens Singapore Grand Prix. Branding finns förstås också på Perez’ och Strolls tävlingsdräkter.

Om SportPesa Racing Point Formel 1-team kan f ö noteras att de är ett av de nyaste namnen på Formula One-sidan, men i teamet, med förarna Perez och Stroll, kan man skryta med erfarenheter från över 500 Grand Prix-lopp.
Men IFS-teamet är också erfaret, man- och kvinnostarkt med i dagsläget 3 700 anställda och ett växande ekosystem av partners som stöder mer än 10 000 kunder runt om i världen. Applicationssviten har enligt de beräkningar som gjorts kring 1,2 miljoner globala användare. Det är inte många svenska mjukvaruföretag på affärssystemnsidan som kan visa upp motsvarande siffror.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title