Annons

ERP: Stororder till IFS när Roxtec satsar på molnet för att framtidssäkra sin globala tillväxt

Affärssystemutvecklaren IFS meddelar idag att det svenska företaget Roxtec International, världsledande inom kabel- och rörgenomföringar, uppgraderar sitt nuvarande system från IFS onpremise-lösning till molnplattformen IFS Cloud. Det är heller ingen liten order vi talar om: Uppgraderingen innebär att IFS Cloud inledningsvis kommer att rullas ut i 25 länder, med en ytterligare expansion i framtiden.
Målet är att driva på företagets globala tillväxt, konkluderar Rikard Hasselgren, CIO på Roxtec:
– Så är det, säger han. Vi är övertygade om att användningen av IFS Cloud kommer att göra det möjligt att kunna hålla nere kostnaderna och öka driftsäkerheten, säkerheten och skalbarheten i all vår dagliga verksamhet – från tillverkning till kundorder, till fakturering och ekonomi.
Till bakgrunden hör att migrering av kundstocken från lokala installationer till molnet är en av centerpunkterna i IFS nuvarande prioriteringar. Denna satsning har också gått bra och IFS Norden-chef, Ann Kristin Sander, konstaterade i en längre intervju på PLM&ERP News tidigare i sommar att, ”väldigt många kunder befinner sig i dagsläget i transformationsresan. Vi har dels de som snabbt hoppade på IFS Cloud-plattformen när den kom, ett tjugotal, som redan gått live. Men sen har vi också en mycket omfattande del av vår kundstock som just nu befinner sig i projekt för att gå upp i IFS Cloud. En informell undersökning under IFS stora Connect-event i våras visade att av de ca 550 kunder som var med hade mer än 70 procent denna typ av planer på eller molnprojekt igång.
Roxtec International är alltså en av de som nu tar steget. Bolaget använder som sagt redan IFS ERP i sin dagliga verksamhet. Genom att uppgradera till IFS Cloud menar man sig kunna bygga vidare på företagets globala tillväxt med ett framtidssäkrat affärssystem. Lösningen innebär också att de kontinuerligt får tillgång till den senaste funktionaliteten, för att ytterligare öka effektiviteten, minska kostnaderna och säkerställa att lösningen alltid är kompatibel med lokala lagar och regler.

Många kunder och användare är alltså på väg in i en molnmigrationsresa. Allmänt sker det under en SaaS-modell, ”prenumeration eller cloud first,” som Sander uttrycker det.

Klart är alltså att Roxtec redan använder mjukvara från IFS för att stödja sin dagliga verksamhet från början till slut, vilket gör det möjligt för företaget att dra nytta av full global synlighet över sin verksamhet och enkel lokalisering för sina flera dotterbolag. Genom att implementera uppgraderingen till IFS Cloud kommer företaget att kunna bygga vidare på denna förmåga med en ständigt grön ERP-modell som gör det möjligt för den att få tillgång till all den senaste funktionaliteten, efter behov, för att ytterligare öka effektiviteten, minska kostnaderna och säkerställa att den alltid är kompatibel med lokala marknadsbestämmelser.

– Vi har arbetat med IFS i många år nu och har byggt upp en stark, förtroendebaserad relation med dem under den tiden, säger Hasselgren.

Roxtec är inte bara långt komna när det gäller ERP-system, man har också utvecklat vassa kundnära online-baserade designlösningar, som Roxtec Transit Designer. Det handlkar om en smart kostnadsfritt digitalt verktyg för ta fram de rätta och passande tätningslösningarna och hundratals kabel- och rörgenomföringar.

Driver ökad produktivitet
I pressmaterialet kring uppgraderingen skriver IFS att, ”Roxtec kommer också att dra nytta av en ny funktion för automatisering av affärsprocesser som kommer att driva ökad produktivitet i hela dess verksamhet och öka dataanvändningen genom integrerad analys och affärsintelligens. Dessutom planerar man att använda programvarans ”Build Place”-kapacitet för att anpassa programvaran och genomföra effekttester.”

Till detta kan läggas att IFS Cloud-mjukvaran kommer att hjälpa Roxtec att hantera en rad specifika operativa utmaningar som det för närvarande har. Det kommer att möjliggöra förbättrade elektroniska datautbyten för att driva effektivare inköpsprocesser samt förbättra reservdelshanteringen för Engineer to Order (ETO) och Configure to Order (CTO) processer. IFS Cloud kommer också att minska behovet av dyra och krångliga anpassade rapporter, integrationer och modifieringar (CRIM).

Komplexa rörsystem är ett exempel där Roxtecs tätningslösningar och genomföringar gör tjänst.

Framgångskritiska faktorer
Allt detta är framgångskritiska faktorer för Roxtec som världsledande leverantör av flexibla modulbaserade kabel- och rörtätningar. Företagets uppfinning för anpassning till kablar och rör i olika storlekar, Multidiameter, bygger på tätningsmoduler med avtagbara gummilager. Det möjliggör en perfekt tätning, oavsett kabelns eller rörets yttermått. Lösningen förenklar design och ingenjörskonst, snabbar upp installationen och minskar behovet av lager, material och logistik. Det ger också extra kapacitet för enkel eftermontering och framtida uppgraderingar. Roxtec servar och stöttar kunder på mer än 80 marknader genom dotterbolag och ett nätverk av distributörer.

– På alla sina kärn- och målmarknader, från kritisk infrastruktur till tillverkning till industrin för förnybar energi, upplever Roxtec en stark och stadig efterfrågan. Att använda IFS Cloud kommer att säkerställa att det konsekvent kan möta denna efterfrågan idag och enkelt skalas för att tillgodose framtida tillväxtplaner. Vi är glada över att fortsätta arbeta i nära samarbete med dem för att hjälpa dem att nå deras långsiktiga strategiska mål, kommenterar Ann Kristin Sander (bilden) dagens annonserade deal.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title