Annons

ERP: Framgångsrika molnaffärer för Unit4 under Q3 – Norden går som tåget säger Gunnarsson

Bland de siffror som redovisas framgår att molnprenumerationsintäkterna ökat med 27 procent (YTD) jämfört med 2020, med en årlig återkommande intäktsökning på 26 procent (YoY).
Molnbokningar ökade med 14 procent. Samtidigt har man tecknat avtal med 34 nya kunder, däribland Norrköpings Tidningars Media, Munkedal kommun, Sotenäs kommun samt Volvohandlarföreningen.
– När våra kunder planerar för framtiden vet vi hur viktigt det är för dem att ha på plats en digital verksamhetsplattform som är rätt för just deras organisationer, säger Gordon Stuart, CFO, Chief Financial Officer, på Unit4.
Däremot sägs inget om hur stora intäkterna blev, hur ökningen blev totalt eller hur vinstnivåerna ser ut.

EXPASNSIVT ÄVEN I NORDEN, SÄGER GUNNARSSON
För Nordens del säger chefen, Katarina Gunnarsson att det ser bra ut även här.
– Vi ser en positiv utveckling med nya kunder över hela Norden. Det är inte minst kul att vi fortsatt har så stort förtroende från svenska kommuner där vi blir förstahandsval som leverantör av moderna affärssystemslösningar, säger Katarina Gunnarsson, Nordenchef på Unit4.

Klart är också att åren efter 2019 fram till 2021 varit intensiva år för Unit4. I slutet av mars 2021 blev det klart med en ny huvudägare, som PLM&ERP News tidigare rapporterat. Det var TA Associates som köpte in sig med en majoritetspost för 2 miljarder dollar. Med den nya huvudägaren och dess finansiella muskler har man dels kunnat satsa hårt på dels molnplattforms-tekniken, dels kunnat skapa en marknads- och sälj-momentum med siktet inställt på kraftfull expansion på detta område, vilket alltså nu kan reflekteras i ökande intäkter och tillväxt för molnplattformen ERPx.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title