Annons

Ett LYFT för CALIBRE: Grönt ljus för SIEMENS köp av elektronikdesign-bolaget Insight EDA – vässar verifiering av integrerade kretsar

EDA, Electronic Design Automation, är tveklöst ett av de mest centrala områdena i Siemens Digital Industries Softwares PLM- och automationsportfölj, Xcelerator. Både teknologiskt och kommersiellt. Teknologiskt för att elektronik i alla delar blivit en av de bärande pelarna i de flesta av den moderna tidens produkter; kommersiellt för att runt en tredjedel av PLM-områdets totala intäkter på nära sex miljarder dollar, kommer från EDA.
Sett i detta perspektiv är det bara affärsmässigt logiskt att PLM-divisionens CEO, Tony Hemmelgarn, satsat stort på förvärv och organisk expansion av detta område, med särskild inriktning på ICs (Integrerade Kretsar) och PCBs (Printed Circuit Boards) och därmed sammanhängande kapabiliteter relaterat till IT-stöd för produktutveckling, design, simulering, validering och tillverkning av allt som relaterar till EDA-området. Bredden i bolagets erbjudande är i detta imponerande, samtidigt som det är en spegling av vad bolagets viktiga kunder inom automotive, aerospace och defense, maskinutrustningar, high-tech, medicinsk utrustning och annat har satt högt upp på investeringsagendan.
Denna elektroniska expansions odyssé inleddes med Hemmelgarn et alliances överraskande förvärv av Mentor Grapics 2017 och har kontinuerligt fortsatt efter detta, med det annonserade köpet av Insight EDA för några månader sedan – ett förvärv som i veckan fick grönt ljus av alla instanser och därmed får anses som slutfört. Insight EDA levererar banbrytande kretssäkerhets-lösningar till många av världens ledande designteam för integrerade kretsar (IC).
Hur kommer Insight in i Siemens-kontexten? Bolagets teknologi identifierar och hjälper till att hantera designspecifika potentiella kretstillförlitlighetsfel-områden, vilket stärker förtroendet hos konstruktionsingenjörer när det gäller att uppnå framgång i första utvecklingsläget av kisel. Kretstillförlitlighet är en snabbt växande marknad för IC-design och Siemens Calibre PERC-mjukvara är marknadsledare för tillverkning av tillförlitlighetssign-off-mjukvara som levererar nya kontrollfunktioner som tidigare var ouppnåeliga med traditionella verifieringsverktyg.

Insight EDA har varit en pionjär inom användningen av EDA-automation för att ta itu med designspecifik kretstillförlitlighet, vilket har tagit in nya och mer effektiva kretstillförlitlighetsanalysanvändningsmodeller till industrin. Integrationen av Insight EDA-tekniken i Siemens Caliber PERC-produktportfölj kan förväntas ge chipdesigners en helhetslösning för tillförlitlighet för kretsar.

Michael Garcia-Buehler, VP för produktledning på Caliber Design.

– Köpet av Insight EDA accelererar vår färdplan för verifiering av kretstillförlitlighet och understryker Siemens fortsatta engagemang för att leverera EDA-lösningar i världsklass, säger Michael Garcia-Buehler, VP för produktledning på Caliber Design Solutions, som är en del av Siemens Digital Industries Software. Han fortsätter: ”Tillägget av Insight EDA till Siemens Caliber PERC-produktlinje gör det ytterligare möjligt för designingenjörer att skapa designspecifika tillförlitlighetskontroller och analyser.”

Ett spännande nytt kapitel
– Att komma in i Siemensmiljön är början på ett spännande nytt kapitel för Insight EDA-teamet och vår teknologi, kommenterar Jesse Newcomb, CEO, dagens besked. Fram till denna punkt har vi varit fokuserade på att möta behoven hos en utvald grupp kunder, men nu som en del av Siemens EDA ser vi fram emot att ta med våra lösningar till det globala halvledarekosystemet.

Insight EDA bildades 2008 och har sedan dess betjänat en världsomspännande kundbas med anpassade digitala designflöden för analog/blandad signal och transistornivå. Villkoren för transaktionen, som avslutades den 1 november 2023, offentliggjordes inte.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title