Annons

Tillverkning i fokus när europeisk bildelsproducent satsar på IFS Applications

ERP-utvecklaren IFS har i hård konkurrens med de flesta större aktörerna på ERP-marknaden plockat hem en intressant order från polska fordonsföretaget PLAST-MET Automotive Systems. Bolaget, som har specialiserat sig på tillverkning av komponenter till bilindustrin, har implementerat IFS Applications för att effektivisera processerna på en rad områden, som hanteringen av leverantörskedjan, underhåll , finans, HR och lön. Men den viktigaste biten är ändå tillverkningssidan, säger Przemysław Drożyński, chefsjurist på PLAST-MET:
- Först och främst får vi mer kontroll över tillverkningsprocessen och en förmåga att kontinuerligt analysera produktionsprocesser och relaterade kostnader. En annan viktig fördel är att vi får förmågan att rapportera i realtid. Systemet gör att vi kan fatta rätt beslut och planera och skapa prognoser baserat på tillgängliga data.

PLAST-MET Automotive Systems var ute efter en modern ERP-lösning med målet att säkerställa ett effektivt stöd till affärsverksamheten. Alla de större aktörerna på affärssystemorådet var på plats, men efter en noggrann utvärderingsprocess drog alltså svenska IFS, med sin Applicationssvit, längsta strået.

Ersätter ett egenutvecklat system. Det polska automotiveföretaget ersätter med IFS Applications ett proprietärt system som inte längre kunde uppfylla affärsbehoven. IFS-lösningen, menar Drożyński, ger förbättrad driftseffektivitet och stöder produktions- och logistikprocesser.
Han konstaterar att man uppskattat IFSs kompetens inom fordonsindustrin och att de viktigaste faktorerna bakom valet av den svenska ERP-utvecklaren inkluderar Applicationssvitens omfattande funktionalitet som, ”uppfyller kraven för företag inom bilindustrin och flexibilitet vilket garanterar framtida utveckling av lösningen med de växande företagsbehoven.”

230 användare av systemet. Ett gott betyg sålunda och Applications stöder alla områden inom PLAST-METs verksamhet, från tillverkning (inklusive planering, genomförande, avveckling och kvalitetskontroll) genom försörjningskedjestyrning (försäljning, lager, logistik och upphandling), underhåll och service till HR- och finans.
Över 230 användare använder för närvarande lösningen.
– Vi har med detta system fått tillgång till en omfattande och aktuell information om verksamheten, säger Przemysław Drożyński, något som bekräftas av IFS’ östeuropachef, Marcin Taranek.
– Automotive är en av våra huvudområden. IFS Applications är också utformat för att tillgodose de specifika behoven hos fordonsindustrin och systemflexibilitet gör det möjligt att expandera funktionaliteten med de ökande kraven hos våra kunder.

Man jobbar huvudsakligen med fordonskomponenter för body-in-white, sittplatser och avgassystem.

Från karosser till avgassystem. Om PLAST-MET ska sägas att bolaget grundades 1984, är privat ägt och har en verksamhet med tentakler som når ut i hela världen. Man jobbar huvudsakligen med fordonskomponenter för body-in-white, sittplatser och avgassystem. Bolaget har en produktionsanläggning i Olkusz och man har också en egen R&D-avdelning, som gör att man kan hantera det mesta från design och simulering till den slutliga implementeringen i serieproduktionsprocesser.
Bolagets produkter exporteras till europeiska marknader, liksom till USA, Mexiko, Brasilien, Sydafrika, Indien och andra.

Bolaget har en produktionsanläggning i Olkusz där man också har en egen R&D-avdelning, som gör att man kan hantera det mesta från design och simulering till den slutliga implementeringen i serieproduktionsprocesser.
Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title