Annons

Eurosteps ShareAspace bärande infohub i brittiskt spårvagnsprojekt

Svenska mjukvaruutvecklaren Eurostep meddelar att bolagets mjukvara, ShareAspace, används som central informationshub av infrastrukturbolaget EGIS i samband med ett spårvagnsprojekt i Birmingham, Storbritannien. EGIS har närmare 14 000 anställda.

Större infrastrukturprojekt består av många delsystem som behöver integreras med andra delsystem och konsolideras för slutleverans. Varje ledtidsförlängning eller försening får aggregerade effekter i projekt av den här storleken och små avvikelser får ofta snabbt växande negativa effekter, med dryga kostnader som följd vid sidan av förseningar. Ju bättre man synkronisera händelserna inom ett gigantprojekt som detta, desto mindre är riskerna för problem och möjligheterna att träffa rätt både vad avser budgetmål och tidsplaner.

Bärande komponent i IMMASYST
För att möta den här problematiken valde man inom EGIS alltså att satsa på svenskutvecklade standardsbaserade mjukvaran ShareAspace. Denna är i sin tur den bärande komponenten i INMASYST, som EGIS använder för att används för att aktivera Interface Managers som stöder samverkansprocessen mellan alla intressenter i konstruktions- och byggfasen. Användningen av ShareAspace gör det möjligt att dela all nödvändig information från dokument till krav och referensdata.
– EGIS är en ledande och global aktör och vi är förstås mycket glada över att de valt att jobba med vår lösning i detta komplexa projekt, säger Håkan Kårdén, marknadschef hos Eurostep. ShareAspace passar väl för samarbete av den generiska typ av problem som ofta förekommer på byggsidan. Lösningen är implementerad med minimal anpassning, vilket har ett stort värde då anpassningar vanligtvis driver kostnader över tid.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title