Annons

Exsitec fortsätter expandera – köpet av EGBS Consulting vässar bolaget på beslutstödområdet

ERP-konsulten Exsitec köper beslutsstödsexperten EGBS Consulting. EGBS stärker Exsitecs kompetens och leveranskapacitet inom lösningar för affärsanalys på både Qliks och Microsofts plattformar. Annars är bolaget framför allt känt för att bygga på lösningar baserat på ERP-systemet Visma.
EGBS som grundades 2008 har cirka 20 medarbetare på Uppsalakontoret som arbetar med QlikView, QlikSense och Microsoft Power-BI. Man är även partner till Sugar CRM som utvecklar säljstödssystemet Sugar. Totalt har man ett 50-tal aktiva kunder och har flera gånger uppmärksammats

− Vi har under en längre tid haft hög efterfrågan inom beslutsstöd på Qliks plattformar och nu ökar vår leveranskapacitet med personal som vi vet är duktiga och har lång erfarenhet, säger Johan Kallblad, VD på Exsitec. Eftersom EGBS är Gold Partner till Microsoft inom Data och Analytics breddas också vårt erbjudande vilket flera kunder önskat sig.

Blir 130 blir 150 medarbetare. EGBS medarbetare integreras nu i Exsitecs nationella leveranskapacitet inom beslutsstöd vilket innebär 20 nya kollegor för de dryga 130 befintliga medarbetarna. Målet är att på sikt skapa ett kontor i Uppsala som representerar hela Exsitecs erbjudande av verksamhetssystem. Det framgångsrika traineeprogrammet kommer också att stärkas genom den lokala närvaron till Uppsala universitet.

− Det har varit tio spännande år med EGBS och jag är stolt över det vi byggt upp tillsammans, samtidigt som jag gläds åt att ett så framåtriktat företag som Exsitec tar över verksamheten, säger Pär Söderman, tidigare huvudägare och VD för EGBS. Energin och resurserna som tillförs kommer ta verksamheten till en ny nivå för både kunder och medarbetare.

Ta bort onödig administration. Exsitec hjälper svenska företag att bli mer konkurrenskraftiga genom att ta bort onödig administration och digitalisera verksamheten. Beslutsstöd är en central del av ett effektivt IT-stöd tillsammans med affärssystem och digitala gränssnitt som webb- och mobilitetslösningar. Exsitec, som vuxit från 30 till 150 medarbetare på drygt fem år, fortsätter sin expansion och har nu kapacitet att ta sig an komplexa projekt i hela Sverige. Man är specialister på affärsstödjande IT-system och har framgångsrika organisationer som Espresso House, Linas Matkasse, Office Management, Attendo, Tobii Technologies och Fonus på kundlistan.

− Vi tittar hela tiden på intressanta bolag som kan stärka Exsitecs erbjudande och stärka den lokala närvaron på intressanta geografiska platser. Verksamheter som EGBS ligger inom vår strategi för detta och vi välkomnar våra nya medarbetare till Exsitec, säger Exsitecs styrelseordförande Peter Viberg.

Förvärvet innebär också att Exsitec etablerar sig i en åttonde stad, Uppsala. Verksamheten fusioneras med Exsitecs så snart som möjligt, och från januari flyttar man in i ett nytt representativt kontor på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title