Annons

FAVORIT I REPRIS: Rutinerade Chris Berry återvänder som VD för SAPs svenska rörelse

Som chef för SAP Svenska blir Berry också medlem i bolagets nordiska ledningsgrupp och kommer även parallellt fortsätta som försäljningschef för Sverige tills vidare. SAP Svenska hör till SAP:s kundregion Norden & Baltikum, som omfattar de åtta länderna Sverige, Danmark, Finland, Norge, Estland, Lettland, Litauen och Island och som idag leds av danska Helle Dochedahl.

KOMPETENT BRANSCHSPELARE
Med 30 år inom mjukvarubranschen och som inbiten affärssystemexpert är Chris Berry en tung och kompetent branschkännare. I bagaget har han också erfarenhet från en annan branschjätte, nämligen Oracle, där han under de sju åren före sin första sejour som svensk SAP-bas jobbade. Men det hindrar inte att han även tidigare hade en extensiv erfarenhet från SAP-miljön; mellan åren 2002 till 2004 var han nämligen bolagets försäljningschef, en post som han återtog efter VD-åren 2015-2018.

SVERIGE ÄR DEN STÖRSTA NORDISKA FÖRETAGSMARKNADEN
Hur som helst är Chris Berry stolt över att återigen få ansvaret för den svenska SAP-verksamheten, som fortsätter att vara framgångsrik:
– Norden & Baltikum är en erkänt innovativ region där inte bara utvecklingen mot digitalisering går snabbare än i många andra regioner men företagen, framförallt de svenska, har ett öppet sinne för vilka nya möjligheter som uppstår när företag kan bygga och expandera sin verksamhet i digitala nätverk, både inom och utom den egna firman, säger Chris Berry.

Sverige är också den största företagsmarknaden i Norden med den största potentialen, viljan och ett imponerande tempo att anamma ny teknik för att ligga i framkant. Detta är en god grund för kommersiella framsteg för världens ledande affärssystem företag, SAP. Lägg därtill bolagets breddade portfölj inom dataplattformar, kärnaffärssystem och ny teknik som artificiell intelligens, maskininlärning och IoT.
Med detta som arsenal ska Chris Berry nu möta marknaden. Det är förstås en tuff utmaning. Ett modernt företagsledarskap måste idag kunna tillfredsställa kunderna på ett mycket djupare och framförallt industrispecifikt plan än tidigare, samtidigt som det gäller att ta tillvara ny affärspotential.
Med Berry vid rodret har den svenska rörelsen alla möjligheter att leva upp till dessa krav.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title