Annons

Finsk snabbväxare skapar nytt digitalt inköpssystem till Tieto

Tieto satsar på ett av Finlands ledande bolag inom digital livscykelhantering, Cloudia, för att digitalisera teknik- och IT-konsultens inköpssystem. Det fleråriga samarbetsavtalet innebär att Tieto kommer att få tillgång till Cloudias hela verktygsportfölj för inköp, inklusive Cloudia Supplier Management, Sourcing, Order, Planning och Contract.

Cloudia är en snabbväxare i Finland på sitt område. Bolaget har mer än fördubblat sin omsättning på fyra år, från 2,4 miljoner euro (ca 25 miljoner) 2016 till fjolårets 5,7 miljoner euro (nära 59 miljoner kronor). Bland bolagets kunder finns bland annat KPMG, Biogen, mars, VR, Kela, Caruna, Yle, Apotti och Pöyry (konsulten som i dagarna fått ett uppköpserbjudande av svenska ÅF).

Cloudia är verksamt inom såväl privat som offentlig sektor. Framför allt när det gäller den senare biten betraktas bolaget idag som en av marknadsledarna inom digitalisering av offentlig upphandling i Finland.
– I dagsläget har värdet av inköp som gjorts med vår plattform ökat till över 20 miljarder euro årligen. Vi har också framgångsrikt utökat vår verksamhet utomlands, varför ett samarbete med ett internationellt företag som Tieto är en perfekt matchning för oss just nu, säger Ilona Ylinampa, Cloudias försäljningschef.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title