Annons

Förre Siemens PLM-chefen, Chuck Grindstaff, avliden

Förre chefen för Siemens PLM, Chuck Grindstaff, är död. Han avled plötsligt och oväntat tisdagen den 23 oktober 2018, bara 61 år gammal. Denna Oscar-vinnande – han tilldelades sin statyett 2004 för bidrag till utvecklingen av digital ljudredigeringsteknik - och djupt skicklige PLM-expert har lämnat ett outplånligt avtryck i vår bransch.
”Hans ödmjukhet, förmåga att lyssna och göra vassa analyser tjänar som eftersträvansvärda karaktärsdrag för oss alla”, skriver PLM&ERP News, Verdi Ogewell, i en minnesruna över denne för PLM-området så betydelsefulle man.
Men vad stod han för inom PLM? Hur såg han på framtiden? Missa inte PLM&ERP News webb-TV-reportage, som publicerats på vår amerikanska systersajt, engineering.com. För att titta, klicka på länken längst ned i artikeln.

”Jag har haft äran att intervjua, diskutera PLM och andra frågor med honom vid flera tillfällen från år 2000 och framåt. I maj 2013 gjorde vi en längre intervju med Chuck, som en del i en webb-TV-serie kallad ’Slaget om Visionerna’. Även om detta ägde rum för fem år sedan, är det han hade att säga fortfarande högst upp på agendan för en rad företag världen över världen.”

En sann visionär. Chuck Grindstaff var en sann visionär, med en långt driven förmåga att effektivt kommunicera det han såg vid horisonten och bidra till att översätta disruptiva teknologier till fungerande lösningar i Siemens teknikcentrerade miljö.
Hans karriär började i Unigrafics 1978, där han ledde utvecklingsavdelningen i företaget under många år. Han var också en av drivkrafterna i affären där Siemens köpte verksamheten och när förre UGS-basen, Tony Affuso, gick i pension år 2010 var Chuck Grindstaff den obestridda efterträdaren att bli VD för Siemens PLM Software.

”Den Osynliga Grodan.” För två år sedan bestämde han sig för att kliva av från denna position för att spendera tid med sin familj och sina kaliforniska vingårdar. Han var precis på väg att producera sin första druvskörd och hade redan bestämt sig för att kalla vinet ”The Invincible Frog”, ”Den Osynliga Grodan”, ett namn som visar på en annan egenskap av hans personlighet: humor.
Han valde namnet på grund av de omfattande regler och den byråkrati han var tvungen att ta sig igenom innan han fick tillstånd att driva vingårdarna. Den omfattande administrativa processen som föregick detta handlade bland annat att skydda de lokala grodpopulationen; trots att Chuck knappt såg till en endaste groda under arbetet med att preparera vingårdarna.

Möt Chuck Grindstaff i 2013-intervjun, där Verdi Ogewell, träffade honom under Hannovermässan. Det han har att säga om PLM-industrin, dess utmaningar, och vart utvecklingen är på väg är inte bara skarpsinniga och insiktfulla, utan också fortfarande i högsta grad giltiga.

Klicka på rubriken , ”In Memory: Former Siemens PLM CEO, Chuck Grindstaff”, för att titta på TV-reportaget i spelaren som ligger direkt under texten.
Reportaget finns publicerat på vår amerikanska systersajt, www.engineering.com.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title