Annons

Tidigt ute på IFS Cloud: Prevex satsade på Addovation och Boomis Integration Platform-as-a-Service

IFS har lyckats bra med att få upp sina användare på molnplattformen IFS Cloud. Idag meddelar Addovation, en av bolagets större nordiska partners, att deras kund Prevex har gått live på denna molnplattform. Prevex är en ledande leverantör av vattenlås med Addovation som ERP-partner och ansvarigt för uppgraderingen.
- Vi är verkligen entusiastiska över detta, säger Niclas Öster, CIO på Prevex, och fortsätter: ”Med IFS Cloud har vi nu en solid affärssystemslösning, som stödjer våra affärsprocesser och framtida tillväxt. Med kapaciteten för ’evergreen’ behöver man inte ta itu med störningarna som kommer med tidskrävande uppgraderingar. Samtidigt innebär det att vi kan ta till oss ny teknik och funktionalitet utan dröjsmål.
I implementationen på Prevex har Boomi-plattformen spelat en betydelsefull roll. Boomi är med sin integrationsplattform (iPaaS, integration Platform-as-a-Service) designad och utvecklad för applikations- och dataintegration i en enda, skalbar, molnbaserad lösning. Avtalet mellan Addovation och Boomi kring denna lösning tecknades i april ifjol.

En av de stora fördelarna med IFS Cloud är att uppgraderingar sker automatiskt två gånger om året. Detta kallas för att lösningen är ”Evergreen”, d v s att den alltid är uppdaterad, ”grön året om”.
Fördelen som CIO Niclas Öster alltså pekar på, är att Prevex alltid har tillgång till den senaste mjukvaruversionen. Tidigare har uppgraderingsarbete alltid inneburit störningar i arbetet som relaterar till systemdriften på IT-sidan. Med IFS-lösningen på plats får bolaget större synlighet, förutsägbarhet, kontroll och flexibilitet när de planerar sin affärsutveckling och tar till sig nya möjligheter från IFS.

En kompetent ERP-partner sparar tid
Prevex säger att man valde Addovation som partner i detta grundat på konsultens erfarenhet och utvecklade kompetens. Konstateras kan för övrigt också att Addovation inte bara var ansvarigt för uppgraderingen, utan att de levererar även hosting och hanterade tjänster till vattenlåsproducenten.
– Vi behöver inte lägga mycket tid på att tänka på att hantera ERP-plattformen. Med Addovation som vår långsiktiga ERP-partner förlitar vi oss på deras hjälp för att administrera och övervaka applikationen. Vi fokuserar nu på våra affärsprocesser och hur vi kan hålla oss i toppen av konkurrenterna, kommenterar Niclas Öster.

Moderna molnintegrationer med Boomi 
I implementationen på Prevex har Boomi-plattformen spelat en betydelsefull roll. Att vara proaktiv inom molnteknologi är en av dagens nycklar till framgång för spelare med ambitioner att konkurrera på digitaliserings- och molnarenorna och Boomi är med sin integrationsplattform (iPaaS, integration Platform-as-a-Service) en av spelarna med växande betydelse på områdena molnintegration och molnbaserad automatisering av arbetsflöden.
Med sånt som IoT-stöd, accelererad integration och funktioner för att skapa arbetsflöden med lågkod kan Boomi-plattformen ge produktiviteten en ordentlig knuff framåt.
Till saken hör också att Addovation redan i april ifjol tecknade ett partnerskap med Boomi. Man satte då ett nytt molnbaserat erbjudande på banan, Connect, som stöder både tillväxt och högt satta ambitioner i de nordiska länderna.

Boomis Platform-as-a-Service (iPaas) är designad och utvecklad för applikations- och dataintegration i en enda, skalbar, molnbaserad lösning. Plattformen är baserad på en enda instans med multi-tenant arkitektur. Den har en distribuerad och skalbar arkitektur, och den stöder både moln- och hybridintegreringslösningar. Med Boomi har tiden till marknaden för att bygga integrationslösningar minskat kraftigt.
Prevex har nu en integrationsplattform som kommer att vara en viktig hörnsten för deras affärsframgångshistorier.

Prevex nästa steg – HCM och kvalitetssäkring
Nästa steg för Prevex kommer att implementera modulen HCM (Human Capital Management) och kvalitetssäkring.
– Det har varit fantastiskt att arbeta med det här uppgraderingsprojektet för Prevex, säger Jonas Axelsson Blad, projektledare på Addovation. Detta var vår första kund på den finska marknaden och vår första IFS Cloud-uppgradering, så det är väldigt givande att se hur mycket värde lösningarna genererar. Vi ser fram emot att fortsätta vår relation med Prevex och påbörja fas två av projektet.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title