Annons

Försvarsindustriellt: Med Håkan Ahlström som ny chef siktar Thales Sverige på stark tillväxt

Thaleskoncernen har en växande verksamhet i Sverige där man främst arbetar med olika försvars- och säkerhetssystem för exempelvis ansiktsigenkänning, cybersäkerhet, flygledningssystem, radar, ubåtsjakt men också logistiksystem och mycket annat. Även alla svenska pass och ID-kort ingår i portföljen.
Thales Sverige har idag omkring 120 medarbetare med kontor i Stockholm och Göteborg. Viktiga delar av den svenska verksamheten är Svenska Pass, system för cybersäkerhet, transportoptimering och biometri.
– För mig är detta ett spännande steg. Thales är diversifierat och ligger i framkant på så många områden med teknik som ska fungera på allt från havsbotten till yttre rymden. Med alla dessa möjligheter är min uppgift att bygga ett starkare team i Sverige, som under de närmaste åren kan utveckla verksamheten, säger Håkan Ahlström.

Koncernen har företag, organisationer och myndigheter som kunder inom områden som försvar, flyg, rymd, transport och digital identitet och säkerhet med lösningar, tjänster och produkter.
År 2020 omsatte Thales Group 17 miljarder Euro.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title