Annons

Fortsatt turbulent i SAP-toppen: Hon blir ny Nordenchef

Det fortsätter vara turbulent på ledarposten för SAP Norden. Idag meddelar SAP att bolagets nuvarande chef för nordenrörelsen, Martin Schirmer, redan efter knappt två år lämnar jobbet och återvänder till Sydafrika där han har sin familj.
Istället tillsätts Marika Auramo, 51, som ny VD för SAP Norden och Baltikum. Hon kommer närmast från en position i USA som Chief Operating Officer, COO, för SAP:s globala verksamhet för databaser och datahantering.
– I rollen som nordisk VD kan jag aktivt forma den nya upplevelsen av SAP för våra kunder, partner och medarbetare. Min allra mest prioriterade fråga är helt klart att företag av alla storlekar och inom alla branscher ska få den bästa upplevelsen av SAP – från att vi hjälper dem utveckla sina digitala strategier till att de ska få ut största möjliga värde för sina medarbetare och verksamheter, säger Auramo.

Marika Auramo är väl förtrogen med den nordiska och baltiska regionen, IT-branschen och SAP. Hon har över 20 års erfarenhet som ledare inom strategisk försäljning av både lösningar och teknik. Hon har bland annat varit europeisk chef för SAP:s lösningsportfölj för branscher som Travel & Transportation, Professional Service, Engineering & Construction och Media.

Många ledande befattningar på CVet. Marika Auramo kommer från Finland och har haft ett stort antal ledande befattningar. Som SAP-konsultchef har hon varit ansvarig för många stora transformationsprojekt hos SAP-kunder. Senare, som landschef för SAP Finland, spelade hon en avgörande roll att hjälpa verksamheter att komma igång med digitaliseringen.
Som nordisk försäljningschef för innovativa lösningar och senare som europeisk försäljningschef för databaser och analysverktyg lyckades hon uppmärksamma vikten av att kunna hantera och analysera stora mängder data inom företag.
Efter sin senaste position som operativ chef för SAP:s globala databas- och datahanteringsorganisation i USA återvänder Auramo alltså nu till Norden.
– Det har aldrig funnits en bättre tid att leda den nordiska och baltiska verksamheten. SAP sätter just nu helt nya standarder för hur företag kan dra nytta av nya intelligenta lösningar – på kort tid och med minska möjliga risk, säger Marika Auramo.

800 nordiska medarbetare. Den nya SAP Nordenbasen inledde sin IT-karriär på nittiotalet och SAP konstaterar i sitt pressmaterial att, ”hennes djupa affärs och IT-kunskaper samt hennes beprövade ledarskap är perfekt för att leda SAP:s växande verksamhet i Norden och Baltikum.”
Klart är också att Auramo återvänder i en tid när de flesta företag är öppna för nya innovationer, omformar sina verksamheter och vill dra nytta av ny teknik som artificiell intelligens, maskininlärning, blockkedjor, IoT och avancerad analys.
SAP har genomgått en stor förändring av sin lösningsportfölj och kundstrategier de senaste åren och tillväxten är hög inom alla affärsområden för applikationer, plattformar och nätverk. Den nordiska och baltiska regionen som ofta leder innovationstakten i Europa och övriga världen är inget undantag.
Marika Auramo kommer tillsammans med cirka 800 medarbetare i Norden och Baltikum nu fokusera på att omsätta SAP:s affärsstrategi, som är att hjälpa företag bli intelligenta, datadrivna verksamheter.
Hon rapporterar direkt till Brian Duffy, Regional President för SAP i norra Europa (SAP EMEA North

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title