Annons

Fotboll & Analytics: Brittiska Premier League bygger plattform för avancerad analys på Oracles moln

Upplägget är att man ska skapa modeller för maskininlärning för att tillhandahålla omedelbara resultat, baserade på analys av strömmande data om matcherna som spelas. Data samlas in och analyseras i realtid, liksom fakta från tusentals tidigare matcher om alla spelare i de olika lagen. Tittare får omedelbar tillgång till ett brett utbud av information, både när de tittar på tv och på sina mobiler.
– Vi letar alltid efter nya lösningar för att göra Premier League mer spännande och för att förbättra matchanalyserna. Oracle är välkänt för innovativa lösningar och vi ser fram emot ett samarbete för att öka engagemanget bland supportrar över hela världen, säger Richard Masters, CEO för Premier League.

“MATCH INSIGHTS – POWERED BY ORACLE CLOUD”
Så här ser den statistik och de analyser man tänker sig ut:
* Realtidsberäkning av sannolika vinnare. Med 100 000 simuleringar av återstående matchtid görs en beräkning av sannolikheten för att ett lag ska vinna eller spela oavgjort. Analysmodellen som baseras på fyra års matchdata tar hänsyn till faktorer som om ett lag spelar på hemma- eller bortaplan, aktuell ställning, läget vad gäller varningar, vilka spelare som är på plan, eventuella utvisningar, hur lång tid som är kvar, med flera.
* Sannolikhet för mål. En analys av hur sannolikt det är att laget med bollinnehav ska göra mål inom tio sekunder. Analysen baseras på data från tusentals spelade matcher, samt på de fem senaste händelserna under det aktuella bollinnehavet. Modellen tar hänsyn till utfall för passningar, dribblingar, tacklingar, samt var på planen spelare befinner sig.
* Uppställningar. En modell för att analysera var ett lags spelare befinner sig när laget anfaller, respektive försvarar. Modellen pekar ut skillnader för hur ett lag är organiserat i anfall och försvar. Under en match kan tittare se hur ett lag agerar baserat på motståndarens taktik, vilket underlättar förståelsen av ett lags strategi.

– Att analysera data underlättar att upptäcka de viktiga ögonblicken och händelserna i en match. Det är sådana insikter som förenar supportrar och stärker deras passion för fotboll, kommenterar Ariel Kelman.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title