Annons

Från en tagg i sidan till ett verkligt marknadshot: Kan Aras-chefen bli PLM-branschen nye ”Rocky”?

Få uppstickare inom PLM-branschen har under det senaste decenniet irriterat de etablerade toppbolagen – Siemens, Dassault Systemes och PTC – mer än Peter Schroer’s skapelse Aras PLM. Inte så att hans Innovator PLM-plattform ännu blivit något existentiellt hot i de tre storas jakt på marknadsandeler, men Aras har tagit tillräckligt många säten i deras viktiga kundkategorier för att bli en tagg i sidan.
Teknologiskt och kommersiellt har de exempelvis etablerat Innovator-sviten hos storanvändare av PLM-system som Airbus, Microsoft, GM, och andra och det är inte för inte som PLM-analytikern CIMdata flyttat upp bolaget till sin ledande kategori, ”PLM Mindshare Leaders”; vilket är en branschstämpel som sällan får se några nykomlingar i sitt led.

Aras PLM har idag också etablerat en PLM-svit som kan ta sig an de flesta utmaningar för att hålla ihop värdekedjan inom produktframtagningsområdet – från kravspecifikationer, produktutveckling och simulering till tillverkning, hantering av digitala tvillingar och trådar, IoT och MRO (Maintenance, Repair and Overhaul). Allt detta under Peter Schroer’s tid vid rodret.Men ambitionerna för denna lågkod-lösning stannar inte där; man vill gå vidare och fortsätta växa. Samtidigt ville Peter Schroer efter drygt två decennier som ledare fokusera mer på teknikutvecklingssidan och lämna över stafettpinnen när det gäller den operativa driften till en ny kraft.

”Man kan förstås se på det hela som ett maratonlopp med en löpare, men jag tror mer på stafett-principen,” säger grundaren Peter Schroer i dagens intervju.

Klicka på länken nedan för att läsa del 1 av artikeln på engineering.com:

Taking Aras PLM from a Thorn in the Side to a Real Threat | Engineering.com

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title