Annons

FYNDLÄGE för uppgradering av programpaket från SOLIDWORKS Standard till Premium

För den jobbar i – eller har planer på att satsa på - SOLIDWORKS CAD-miljöer och i bolagets Standard-version finns nu möjligheten att göra en mycket billig uppgradering till Premium-versionen. Under en begränsad tid kan man köpa SOLIDWORKS Premium till priset för SOLIDWORKS Standard, vilket motsvarar en besparing på 40 procent.
Vilka är skillnaderna mellan SOLIDWORKS Standard och Premium? Vi ska först konstatera att SW Standard är en robust verktygslåda med många bra verktyg för olika typer av CAD-, vanligt design- och produktionsarbete. Till detta finns sedan Professional och Premium som valfria expansionspaket med ytterligare verktyg för mer specialiserade behov.
Jämfört med Standard-versionen tar Premium SOLIDWORKS ett steg längre med avancerade och specialiserade verktyg, som en verktygslåda, fotorealistisk rendering, filhantering, rörelseanalys, linjär statisk analys, kabeldragning, tillplattning av yta och mycket mer. Dessa är lättlärda, men ändå extremt kraftfulla funktioner som förkortar produktutvecklings-tiden, sänker kostnaderna och förbättrar kvaliteten.
Vi har tittat lite närmare på vad man får i tillägg när man graderar upp till Premium.

Sammanfattningsvis adderar man alltså lösningar som följande:

  • Tidsbaserad rörelseanalys.
  • Linjär stressanalys.
  • Avancerad ytutjämning (”advanced surface flattening”).
  • Rör- och slangdesign.
  • Design av elektriska kabelstammar och ledningar.
  • Rutning av rektangulära och andra sektioner.

En bra sak man adderar med Premium-paketet är 3D Interconnect – CATIA Support. Genom att använda alternativet 3D Interconnect kan SOLIDWORKS Premium öppna CATIA-modeller utöver alla filtyper som stöds på standard- och professionell nivå.
Annat bra är en uppgradering av kostnadsverktyget, som är tillgängligt i SOLIDWORKS Professional, vilket gör att totalkostnadsdata för hela sammanställningar kan uppskattas.

Tillplattning av yta
Advanced Surface Flattening tillåter användare att omvandla komplexa ytor, som delar av en sko eller stansad plåt, till plana mönster. Verktyget ger också färgkodad visualisering av den sträckning som krävs för att platta ut sådana ytor.

Linjär statisk analys för delar och sammansättningar
SOLIDWORKS Premium förbättrar dramatiskt FEA-simuleringsmöjligheterna i SimulationXpress. Till att börja med, i SOLIDWORKS Premium kan simuleringsstudier köras på såväl sammansättningar som bara delar. Ytterligare alternativ för att kontrollera elementstorleken, välja mellan olika lösare och använda solida, skal- eller balkelement förbättrar resultatens noggrannhet.

Rörelsesimulering
Tidsbaserad rörelseanalys gör det möjligt för användare att simulera den realistiska rörelsen hos SOLIDWORKS-sammansättningar genom att ta hänsyn till sådana element som friktion och gravitation. Laster kan också beräknas och användas för FEA-analys.

Routing
SOLIDWORKS Routing-tillägget skapar speciella underenheter för applikationer där rördelar med variabel längd, såsom ledningar, rör, rör, slangar eller kanaler, är anslutna mellan anslutningskomponenter såsom elektriska kopplingar, rörflänsar, etc. Dessa routingunderlag -monteringar är modellerade i sammanhanget av en högre nivå montering, vilket gör att designern enkelt kan arbeta runt befintliga strukturer. Exakta längder på dirigerade delar beräknas automatiskt.

Allmänt kan man i sammanhanget välja mellan konstruktions- och utvecklingsverktyg i datorn, rent molnbaserade verktyg eller en hybridversion som låter dig använda SOLIDWORKS i datorn och sedan ansluta det till plattformen 3DEXPERIENCE så att man kan samarbeta med alla delaktiga parter var som helst och på vilken enhet som helst.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title