Annons

Ny Siemensbas för Sverige och Norden efter Ulf Troedsson

Mikael Leksell blir ny CEO för Siemens i Sverige och Norden. Han kommer närmast ifrån en global roll som chef för affärsområdet Process Industry Solutions som är en del av Siemens Portfolio Companies. Mikael tar över efter Ulf Troedsson som lämnar sin roll den 1 oktober för stanna kvar i en rådgivande roll fram till april 2020 då han går i pension.
-Vi har byggt upp en stark organisation i Norden och affärerna går bra, det är en viktig grund för oss nu när en större förändring är pågående, säger Mikael Leksell i en kommentar.

Efter 35 år på Siemens går nu Ulf Troedsson i pension. Han började sin karriär på företagets medtech-division och avancerade till chef för verksamheten innan han för 10,5 år sedan fick rollen som vd för Siemens i Sverige. För sex år sedan utökades ansvaret till att inkludera även Norden.

Bred erfarenhet – en långvägare inom Siemens
Hans efterträdare Mikael Leksell har även han haft en lång och bred karriär, främst inom Siemens men även externt. De senaste tio åren har han haft rollen som VP Pulp & Paper på Siemens AG följt av SVP Metallurgical Services på Primetals Technologies AG i Österrike. Närmast kommer Mikael från rollen som vd för affärsområdet Process Industry Solutions, som är en del av Siemens Portfolio Companies.
– Vi är inne i en intensiv förändringstid inom Siemens. En planerad avknoppning av ett av våra tre operativa bolag, Gas and Power, annonserades i våras och det har en stor inverkan på vår nordiska organisation. Det känns som en bra tidpunkt att lämna stafettpinnen till Mikael Leksell nu då Siemens går in i en ny fas, säger Ulf Troedsson.
– Ulf Troedsson har varit med och byggt upp en stark organisation i Norden och affärerna går bra, det är en viktig grund för oss nu när en större förändring är pågående. Jag ser fram emot att få arbeta nära de nordiska marknaderna och kunderna igen, säger Mikael Leksell.

Rapporterar till Klaus Helmrich
Mikael Leksell kommer att precis som Ulf rapportera till Klaus Helmrich, global CEO för Siemens Digital Industries och medlem i Siemens AG:s ledningsgrupp.
Inom parentes ska vi notera att det första Siemensbolaget i Sverige grundades 1893 och idag har Siemens i Sverige cirka 4 200 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Solna. Under räkenskapsåret 2018 var omsättningen cirka 15 miljarder kronor. Siemens PLM är en viktig del i denna verksamhet.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title