Annons

Han blir ny VD och koncernchef för Husqvarna Group

Det blir Henric Andersson som efterträder Kai Wärn som VD och koncernchef för Husqvarna Group. Tillträdet blir 2 april 2020, i samband med bolagsstämman.
Kai Wärn kommer då att avsluta sin anställning som VD och styrelseledamot, men fortsätter som senior rådgivare åt styrelsen under 2020.
- Henric Andersson har arbetat och utvecklats inom gruppen under 22 år. Han är en välrenommerad ledare med starkt affärs och teknikfokus. Vår nye VD har också en bred erfarenhet från gruppen och har innehaft ett antal roller inom kommersiell park- och trädgårdsskötsel, inom Husqvarna Construction och inom koncernens teknologienhet innan han utnämndes till divisionschef för Construction Division år 2015, som han framgångsrikt har utvecklat, säger Husqvarna ABs styrelseordförande, Tom Johnstone.

Henric Andersson är alltså för närvarande divisionschef för Construction Division i Husqvarna Group och har varit medlem av koncernledningen sedan 2012. Han är född 1973 och är Civilingenjör i Industriell Ekonomi, Tekniska högskolan vid Linköpings universitet.
– Vi går in i nästa fas i gruppens utveckling, som bygger på det fundament som vi har tagit fram under de senaste åren. Den nya strategin presenterades nyligen på en kapitalmarknadsdag och Henric, Andersson, som en medlem av koncernledningen, spelade en nyckelroll i utvecklingen av den strategin.

Förstärkt konkurrenskraft under Wärn
Kai Wärn konstaterar att när han nu går vidare gör han det med ett starkt facit.
– Vi har förstärkt vår konkurrenskraft, speciellt inom områden som robotgräsklippare, omställningen från bensin till batteriprodukter och teknologi inklusive uppkopplade lösningar som Smart Garden. Vi har också genomfört organisatoriskt transformativa förändringar i syfte att öka fokus på våra slutkunder och viktiga varumärken, som vi genomfört via vår divisionsstruktur, sammanfattar han.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title