Annons

Han tar hand om SAPs AI-satsning – som också får ett eget tillväxtområde

AI, Artificiell Intelligens, förändrar nu snabbt mjukvaruutvecklings-företagens organisationer på olika sätt. Viktiga åtgärder är att skapa fokus genom att designera en avdelning, ett affärsområde eller specifikt övergripande ledarroll för ändamålet. Detta i akt och mening för att dels utveckla och dels samordna både teknik och affärer över organisationerna.
Marknadsledande affärssystem-bolaget SAP är bara ett av en rad exempel på aktörer som nu agerar snabbt för att ställa om för att möta den hisnande snabba utvecklingen. Bolaget meddelar därför idag att man har dragit igång ett nytt heltäckande tillväxtområde med fokus på AI under ledning av Philipp Herzig i den nyinrättade rollen som Chief Artificial Intelligence Officer (CAIO).
Den nya enheten övervakar hela värdekedjan för SAP Business AI, från produktutveckling och forskning till kundimplementering. I den nya rollen rapporterar Herzig direkt till VD Christian Klein.
– SAPs ökade fokus på affärsdriven AI markerar starten på en helt ny generation av företagsinnovation, och jag är hedrad över att få chansen att hjälpa kunderna att få ut det mesta av denna enastående möjlighet. Jag ser fram emot att arbeta med vårt team och ekosystem av kunder och partner. Tillsammans kan vi driva utvecklingen och leveransen av relevant, pålitlig och ansvarsfull AI som i grunden förändrar hur företag arbetar, säger Philipp Herzig, i en kommentar.

Philipp Herzigs team kommer att samarbeta med innovatörer inom SAP för att införa artificiell intelligens i alla delar av företagets portfölj. Med den nya organisationen vill SAP öka tempot för att företagskunder snabbare ska kunna dra nytta av banbrytande AI-lösningar och tjänster. Det nyinrättade området understryker också betydelsen av AI som en strategisk drivkraft för SAP:s fortsatta tillväxt.
Det nya AI-teamet består av erfarna ledare, inklusive Walter Sun som fortsätter att leda all produktutveckling inom AI för företag i rollen som global chef för AI. Walter Sun gick från Microsoft till SAP i september 2023.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title