Annons

Han tar över efter Johan Söderström som ny Sverige-chef för ABB

Efter att ha varit Sverige-chef för ABB sedan 2011 har Johan Söderström blivit befordrad till den nya tjänsten som Europa- och Sverigechef för Power Grids i det nya ”joint venture” som skapats mellan Hitachi och ABB efter avyttringen av Power Grids. Utnämningen gäller från 1 januari 2020, fram till dess fortsätter Söderström i sin nuvarande roll som landschef för ABB Sverige.
Ny chef för ABB Sverige blir istället Dennis Helfridsson, i dagsläget ansvarig för Robotics & Discrete Automation, en roll han tillträder senast 1 januari 2020. Dennis Helfridsson har arbetat på ABB sedan 1994 och kommer att ta sig an landsuppgifterna samtidigt som han fortsätter i sin nuvarande roll.

Tillkännagivandet från ABB ligger i linje med bolagets planer på att upphöra med matrisorganisationen genom att överföra landsorganisationerna till företagets fyra nya affärsområden vilka trädde i kraft 1 april 2019: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation.

Johan Söderström.

”Enastående bidrag”
Många av de ansvarsområden som tidigare utförts på landsnivå av ABB Sverige, inklusive förvaltningsansvar och representationsuppgifter, tas över av Robotics & Discrete Automation. Detta har fastställts utifrån flera olika kriterier, bland annat intäkts- och marknadspotential.
– Vi vill tacka Johan Söderström för hans enastående bidrag till ABB och vi önskar honom lycka till i den nya rollen. Vi kommer att säkerställa ett smidigt överlämnande av arbetsuppgifterna och ser fram emot att arbeta tillsammans med våra kunder ännu mer samtidigt som vi ökar flexibiliteten och effektiviteten genom vår nya organisation. Vi vill också ta tillfället i akt och önska Dennis Helfridsson lycka till i hans nya roll, säger Frank Duggan, regionansvarig för ABB Europa.

Slutligen kan noteras att Björn Jonsson, chef för Industrial Automation, ABB Sverige, Mats Peterson, chef för Electrification, ABB Sverige, och Ulf Hellström, chef för Motion, ABB Sverige, kommer att fortsätta i sina nuvarande roller samtidigt som de kommer att stötta Dennis Helfridsson i hans nya uppdrag.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title