Annons

Han tar över som PREVAS-chef efter K-G Ramström

Styrelsen i industrikonsulten Prevas har utsett Johan Strid till ny VD och koncernchef för bolaget. Han kommer närmast från Knowit och tillträder senast den 1 augusti 2018 och ersätter K-G Ramström som haft posten sedan våren 2013.

Att Prevas skulle byta VD har bolaget sedan länge flaggat för. Som tidigare meddelats i november 2017 påbörjade Prevas styrelse rekryteringen av ny VD på grund av att K-G Ramström går i pension våren 2019.

Johan Strid kommer närmast från Knowit där han har varit affärsområdeschef för Solutions sedan 2015 och innan dess haft flera ledande poster på bland annat Cybercom, Teleca och Sigma.

Johan Strid.

– Styrelsen är mycket glada att kunna presentera Strid som ny VD och koncernchef. Johan Strids långa erfarenhet från ledarskap och förändringsarbete inom konsultbranschen är en utmärkt grund för att leda vår fortsatta satsning framöver, säger Göran Lundin, styrelseordförande för Prevas.

Möjligheterna att lyckas är god. K-G Ramström står till styrelsens förfogande i vissa kundrelationer och strategiska satsningsområden fram till sin pensionering.
– Våra möjligheter har aldrig varit större än idag, säger avgående Prevaschefen. Den pågående digitaliseringen skapar en rad utmaningar och vi har kompetensen att hjälpa våra kunder att möte den.

– Vår passion är att lösa teknikutmaningar för att utveckla smarta produkter och smarta fabriker. Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt, säger K-G Ramström i en programförklaring.

Bolaget startade verksamheten 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med ca 600 medarbetare.
Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998.

 

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title