Annons

HANZA tecknar globalt tillverkningsavtal med Epiroc

Underleverantören på verkstadssidan, HANZA, har tecknat ett globalt tillverkningsavtal med Epiroc avseende leveranser av monterad mekanik och delsystem till företagets gruvmaskiner. Avtalet är flerårigt.
- Epiroc har lanserat ett omfattande hållbarhetsarbete för att bidra till minskad global miljöpåverkan, HANZAs affärsmodell med tillverkningskluster som kan producera kompletta system minskar transporter och ökar utnyttjandet av resurser, vilket hjälper oss i det arbetet, säger Martin Karlsson, globalt strategiansvarig för sourcing på Epiroc. HANZA har en stor bredd i sitt erbjudande vilket gör att vi kan reducera antalet leverantörer och istället öka förädlingsgraden. Detta ger skalfördelar för oss samtligt som vår leverantör får en större affär med ett större helhetsåtagande.

Epiroc är en ledande aktör inom bergbrytning-, infrastruktur- och naturresursindustrin. Bolaget omsätter ca 31 miljarder kronor och har ca 13 000 anställda. Båda siffrorna gäller för 2017.

Monterad mekanik och delsystem. Det nya globala tillverkningsavtalet omfattar monterad mekanik och delsystem till bolagets olika monteringsanläggningar. Implementationen påbörjas omgående och tillverkning kommer att ske på flera av HANZAs fabriker globalt.
– Epiroc är en mycket intressant kund för oss, då vår närhet kan kombineras med konkurrenskraftig tillverkning inom olika teknlogier. självklart känns det roligt att även kunna bidra till genomförandet av deras strategi framåt, säger Thomas Lindström, senior VP och chef för affärslösningar på HANZA.

Köpte nyligen specialist på skärande bearbetning. Inom parentes kan noteras att HANZA under förra veckan annonserade att man utvidgar sin verksamhet med köpet av finska Toolfac, som är en högteknologisk tillverkare med fokus på skärande bearbetning.
HANZA, grundat 2008, har genom åren vuxit ordentligt och är idag ett omsättningsmässigt miljardbolag inom den tuffa tillverkningsindustrin.
Man har som leverantör till avancerade och krävande industrier, Atlas Copco och avknoppningen Epiroc är goda exempel, också utvecklat kompetenta processer. Genom att samla olika tillverkningsteknologier lokalt har bolaget också uppnått goda resultat i form av kortare ledtider, mer miljövänliga processer och ökad lönsamhet åt sina kunder. 
Verksamhet finns i Sverige, Finland, Estland, Polen, Tjeckien och Kina och man omsätter idag ca 1,8 miljarder.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title