Annons

HCL och SAP i partnerskap på FLYGUNDERHÅLLSOMRÅDET

HCL Technologies och SAP har ingått ett nytt partneravtal; ett avtal som tangerar svenska affärssystemutvecklaren IFS, som fjol köpte MRO-specialisten på flygsidan, kanadensiska MXI. För SAP handlar dagens annonserade deal om att SAP kommer att sälja HCLs senaste lösning för underhåll, reparation och service (MRO) under namnet ”SAP Enterprise Asset Management (SAP EAM), add-on for MRO by HCL for SAP S/4HANA”.
- De företag som idag migrerar till SAP S/4HANA, får nu kapaciteten i SAP EAM och tillägget för ”MRO av HCL för SAP/ 4HANA”. De får därmed tillgång till den samling av funktioner för underhåll, reparation och översyn av komplexa tillgångar för tillverkning, produktsupport, finans- och logistikfunktioner, säger Ajit Kumar, styrelseordförande för ”Applications & Systems Integration Services” i HCL.

Avtalet följer den utveckling där aktörer inom luftfart, rymdfart och försvar under en tid mötts av högre krav på att maximera driftstiden på sina tillgångar samtidigt som de möts av tuffare krav på kostnadskontroll kring regelefterlevnad och samverkan med partners och reservdelsleverantörer för att därigenom optimera kostnaderna för att hantera IT-miljön som helhet.
Add-on for MRO möjliggör en helhetslösning för de globala företag som är på jakt efter att effektivisera sina underhållskostnader och för att optimera utnyttjandet av sina tillgångar.

– Den här lösningen effektiviserar verksamheten avsevärt eftersom den förkortar tiden för utveckling och implementation av projektcyklar på SAP S/4HANA – vilken i sin tur snabbar på effekten av kostbesparings- och effektivitetsinitiativ, säger Kumar.

IFS köp av MXI vässar konkurrensläget för SAP. PLM&ERP News publicerade i förra vecka ett TV-reportage med en intervju med svenska IFS’ CEO, Alastair Sorbie, där detta ämne tangerades. Detta relaterat till IFS köp av kanadensiska MRO-företaget på flygområdet, MXI Technologies, under förra året. Missa inte att titta på detta mycket sevärda reportage och läsa mer i artikeln om MXI-köpet och hur detta tuffar till konkurrensen på flygunderhållssidan för aktörer som SAP, Infor och amerikanska RAMCO.

För att titta på PLM&ERP News TV-reportage och läsa artikeln på vår amerikanska systersajt, Engineering.com – klicka på länken nedan:
ERP Player IFS is in Attack Mode: “Tigers Like Other Tigers” – TV Report

HCL – ett ”naturligt SAP-val”. –  Kompetensen och expertisen som HCL besitter, både som partner och mjukvaruleverantör, gjorde HCL till det naturliga valet av partner för utvecklingen av add-on för MRO-lösningen, säger Christoph Behrendt, exekutiv VP för SAP SEs ”Industry & Application Innovation. Add-on-lösningen kommer inte bara underlätta för företag att lyckas leva upp till lagar och regler, utan även att hjälpa till att driva underhållseffektivitet samtidigt som de kan utnyttja den digitala miljön i SAP S/4HANA. SAP S/4HANA är byggd på den avancerade minnesdataplattformen – SAP HANA – och är utformad efter den senaste UX-designen, SAP Fiori. Den erbjuder digitaliserade ”end-to-end-processer” för att hjälpa företag i alla industrier att fungera sömlöst i den digitala ekonomin.

HCL har under femton års tid arbetat tillsammans med kunder inom luftfarts-, rymdfarts-, försvarsindustrin; industrier där processen kring underhåll, reparation och översyn är extremt komplex. Nu när den nya lösningen erbjuds som en add-on för SAP S/4HANA kan både företag inom luftfartsunderhåll och industrier med liknande behov dra nytta av den ökade kapacitet som följer med add-on for MRO.

SAP kommer att sälja SAP EAM, add-on for MRO by HCL for SAP S/4HANA som en SAP Solution Extension.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title