Annons

HCL utökar samarbetet med PTC och HPE kring IoT för tillverkande industri

I pressmaterialet noterar HCL att distansarbete blivit vanligt i skenet av pandemin och kopplar ihop detta med att hela RMI-lösningen nu kan driftsättas på ett sätt som liknar iscensättningen av fabrikslösningen. Därmed kan man uppnå snabbare resultat. Vidare säger man att, ”lösningen hjälper också beslutsfattare att visualisera den operativa fabriksverksamheten på distans och förutspå och agera på händelser.”
– Den nuvarande marknadssituationen har tvingat verksamheter att sluta att arbeta i silos och istället skapa strategiska samarbeten som präglas av integritet och värdeskapande. Vårt samarbete med PTC och HPE sträcker sig bortom traditionella upplägg, säger Sukamal Banerjee.
På sin ideala nivå kan ju detta äga sin riktighet, men verkligheten är nog ännu så beskaffad att silostänkandet är långt, långt ifrån finns på plats. Däremot kan den här typen av lösningar bli steg på vägen mot en bredare barriärnedrivningseffekt.

IoT HAR EN ENORM POTENTIAL –
HITTILLS HAR DET MEST VARIT KRUSNINGAR PÅ YTAN

På PTC konstaterar PLM&ERP News-bekantingen, PTCs EVP för produkter, Kevin Wrenn att HCL spelar en viktig roll i bolagets strävanden att få ett tyngre kommersiellt genomslag för IoT-relaterad teknik som bärarande pelare i nya affärsmodeller, vilket hittills egentligen i verkliga livet bara handlat om krusningar på ytan. Men potentialen är enorm och HCL-samarbetet, menar han kan bidra till att förändra läget:
– Absolut, inte minst för att HCL är en av våra ledande integrationspartners och har kombinerat sin djupa branschkunskap med ThingWorx-plattformen för att på så sätt skapa en lösning i världsklass, säger PTCs EVP och tillägger att, ”den prisbelönta RMI-lösningen är ett direkt resultat av samarbetet mellan våra bolag.”

SNABBA INSIKTER FRÅN OPERATIONELLA DATA VIA HPE
Men som noterades inledningsvis spelar alltså även HPE en viktig roll i HCLs nya utarbetade upplägg: – Så är det och HPE är mycket nöjt med att vara en nyckelpartner till HCLs IoT WORKS-lösning, säger Gerald Kleyn, VP och GM på HPEs ”Moonshot, Edge & IoT Systems”.
– HPE Edgeline Converged Edge Systems hjälper kunder att driva effektivitet och innovation och leverera högsta möjliga kvalitet inom tillverkande industri. Vår lösning gör det möjligt att få snabba insikter från sina operationella data genom AI-baserade tekniker och att tillhandahålla svårslagna användarupplevelser – exempelvis via augmented reality, tillägger Kleyn.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title