Annons

HETT med gruvelektrifiering: Epiroc köper kanadensisk leverantör av infrastruktur

Meglab är baserat i Val-D’Or, Quebec, Kanada, och designar, tillverkar, installerar och stöder praktiska och kostnadseffektiva lösningar för elektrifiering och telekommunikationsinfrastruktur till kunder i flera länder.

240 ANSTÄLLDA – 335 MILJONER I INTÄKTER
Produkter och lösningar inkluderar systemdesign, transformatorstationer, ställverk och automatiseringssystemlösningar, vilket möjliggör den infrastruktur som behövs för gruvelektrifiering och utrustningsladdningslösningar samt för digitalisering och automatisering av verksamheten.
Bolaget har 240 anställda och hade 2020 intäkter motsvarande 335 miljoner kronor.
– Vi är stolta över att vara ledande när det gäller att tillhandahålla batterielektriska fordon för gruvindustrin, förbättra kundernas arbetsmiljö och sänka deras utsläpp samtidigt som de ökar deras produktivitet, säger Epicorchefen, Helena Hedblom, och tillägger:
– Förvärvet av Meglab kommer att stärka vår kapacitet att tillhandahålla den infrastruktur som krävs när gruvor övergår till batterielektriska fordon.

BATTERIBASERADE LÖSNINGAR FÖR ALL UTRUSTNING SENAST 2030
Till saken hör att Epiroc har åtagit sig att tillhandahålla hela sitt utbud av gruvutrustning
i batterielektriska versioner år 2030. Förvärvet av Meglab kommer att ske som en viktig del av att tillhandahålla den infrastruktur som behövs för gruvelektrifiering.
Förvärvet förväntas slutföras under andra kvartalet 2021 och verksamheten kommer att bli en del av Epirocs division för komponenter och tjänster och kommer att fortsätta att vara baserad i Kanada.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title