Annons

HEXAGON satsar på SJÄTTE SINNET – en ny start-up-plattform för öppen innovation

Det är en både spännande och proaktiv resa Hexagon gjort det senaste decenniet. Under Ola Rolléns ledarskap har man byggt upp Hexagons Manufacturing Intelligence-division till en ledande kraft som tillhandahåller PLM-, automations-, mätnings- och kvalitetsteknik, med relaterade tjänster till världens största och mest innovativa företag, från bolag som Audi och Boeing till Zimmer Biomet.
Men utvecklingsdynamiken stannar inte där, snarare är det så att den som ett resultat av de kapabiliteter, människor och tekniker man redan har blir plattformar för ett större kliv uppåt framöver. Det är i alla fall ett sätt att beskriva bakgrunden bolagets nya satsning, Sixth Sense – med en den sammanhållande ramen att stödja nystartade företag.

ARTIFICIELL INTELLIGENS FÖR HÅLLBARHET
Utmaningsområdena inkluderar hållbarhet, big data, maskininlärning, artificiell intelligens, sensorer och robotik. Sixth Senses första temautmaning – Artificiell Intelligens (AI) för hållbar smart tillverkning – omfattar alla dessa områden och accepterar även dedikerade applikationer, där nystartade företag uppmuntras att anmäla sitt intresse för framtida temautmaningar och evenemang.
– Vi söker efter intelligenta, effektiva lösningar som inte bara kommer att förbättra prestandan, utan gynna människor och planeten. Industri 4.0 utvecklas och driver på för att lösa komplexa utmaningar, men haken är att du inte kan lösa stora problem utan att lösa massor av små i varje steg med innovation, säger Parth Joshi, CPTO, Chief Product and Technology Officer för Hexagons Manufacturing Intelligence-division.

TIO UTVALDA FÖRETAG FÅR CHANSEN
De 10 mest innovativa förslagen kommer att väljas ut för ett intensivt och innovativt jobb-skalningsprogram, med stöd av Hexagon, nyckelkunder och världsledande mentorer. Tre slutliga koncept kommer att erbjudas möjligheter att globalisera och skala sin verksamhet som kommersiella joint ventures.

Milan Kocić, chef för Sixth Sense för Hexagons Manufacturing Intelligence division, summerar:
– Sixth Sense kommer att bygga en bro mellan små företag och större tillverkare; hjälpa till att övervinna nystartade företags utmaningar med skalning, samtidigt som branschens behov av nya idéer tillgodoses.

ARBETET ÄR REDAN IGÅNG
Plattformen har redan samarbetat med ett antal lovande unga företag och bygger på principen att mångfald är grundläggande för innovation och för att etablera ett så blomstrande öppet ekosystem.

Urvalskriterierna för Sixth Sense inkluderar:
• 1 miljon dollar eller mindre i intäkter
• ’1-5 år i existens
• Post Seed, Serie A, Serie A+
• Beprövad förmåga och ”passform” på produktmarknaden
• Benägenhet att skala
Föredragna egenskaper:
• Validering av investeringar från tredje part
• IP & licenser

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title