Annons

ISHOCKEY: Capgemini och SAP vässar Malmö Redhawks med IT

Som PLM&ERP News tidigare rapporterat har SAP tagit fram en lösning för sport. Den heter SAP Sports One och hjälper idrottsklubbar att digitalisera sin verksamhet genom att koordinera administrationen i allt från träning och lagledning till scouting och medicinska analyser. Tidigare har man tagit upp denna mjukvara inom amerikansk hockeyliga NHL och på fotbollssidan har exempelvis tyska fotbollslandslaget använt den.
Idag blir det svensk premiär för SAP Sports One. Tillsammans med konsulten Capgemini ska SAP se till att elitlaget i ishockey, Malmö Redhawks, ska bedriva verksamheten effektivare.

För de som inte vet det ska konstateras att Malmö Redhawks är ett professionellt ishockeylag som spelar i Sveriges främsta ishockeyliga, SHL. De spelar sina hemmamatcher på Malmö Arena, Sveriges mest moderna sportarena med plats för över 12 000 åskådare.

Integrerar alla idrottsdata. Tjänsten gör att Malmö Redhawks kan integrera all idrottsdata och därigenom få viktiga insikter och analyser. Notabelt är också att den nya molnbaserade  plattformen fungerar även i mobilen.
– Vårt otvetydiga fokus är att vara bäst på spelarutveckling, säger Jens Hemström, Affärsutvecklingschef på Malmö Redhawks och ansvarig för SAP SportsOne.
Han tillägger att, ”kompetensen och arbetsmetodiken i klubbens sportteam är redan på toppnivå och bygger på professionalism, tålamod och långsiktighet. Med SAP SportsOne spetsar vi till verksamheten ytterligare med innovation och nytänkande samtidigt som vi tänker långsiktigt genom att säkerställa att den samlade kunskapen och informationen finns kvar i klubben över tid.

Entusiasm över att ha startat den digitala resan. En poäng i sammanhanget är att John Gunnarson, ”Head of SME Business” hos SAP Svenska, själv är ishockeysupporter och utövare.
– När SAP lanserade SAP Sports One 2015, var ishockey en av de första idrotterna som såg stora fördelar med en smart och enkel lösning, som ger nödvändiga analyser. Vi älskar den entusiasm laget och personalen i Malmö Redhawks visar den här digitala resan, och vi är stolta över att få stötta dem framåt, säger han.

Blir Malmö ett bättre lag med Sports One? Kommer Malmö Redhawks att bli ett bättre lag med hjälp av SAPs IT-program? Det återstår förstås att se. Capgemenis Fredrik Hedlund,Head of Busines Solutions”, menar i alla fall att man i Malmö blir först i Sverige med att utnyttja en digital plattform för prestationsförbättring.
– Vi är glada att Redhawks har valt Capgemini och SAP för att implementera lösningen, säger Hedlund. Detta är den första av flera sportsimplementeringar med SAP. Vi är mycket stolta över att SAP har valt oss som partner för Sports One-implementeringar i framtiden.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title