Annons

Houston Analytics satsar blågult med målet att erövra den svenska AI-marknaden

Finska Houston Analytics deltar i programmet Grow to Sweden, vars syfte är att hjälpa tillväxthungriga företag att få fart på sin affärsverksamhet i Sverige. Bakom programmet står flera aktörer i branschens framkant: den ansvariga organisatören Kasvun Roihu samt Business Finland, Nasdaq, Crowe, Boardman Grow, Export Maker, NewCo och några investerare.
- Vi har ett kontor i Stockholm sedan flera år tillbaka, och har alltså redan ett kundunderlag. Nu vill vi ändå ta ett språng till helt nya nivåer på marknaden, och jag tror att Grow to Sweden ger oss goda möjligheter till det, konstaterar Lennart Sandström från Houston Analytics som är teamledare för Sverige.

Från idag till den 11 april står ett besök i Stockholm på dagordningen. Förutom att bolagets representanter får bekanta sig med marknaden och knyta nya, potentiella affärskontakter är syftet också att utkristallisera en strategi för ”erövring av Sverige” med AI-tillämpningar. 

Spetsprojekt inom retail
Houston Analytics tjänster kan reproduceras överallt i världen. Ett av bolagets spetsprojekt är AIS (Assortment in Space), där detaljhandeln med hjälp av artificiell intelligens kan optimera såväl sitt produktutbud som användningen av hyllutrymmet. Det torde finnas gott om potential för den här tjänsten i Sverige. Dessutom fås bland annat olika typer av IoT- och HR-tjänster, som baserar sig på förutseende och optimering, i form av molntjänster. 
– Vi tror att vi har mycket att ge marknaden. Och tidpunkten är helt rätt: företag söker aktivt efter möjligheter att utnyttja artificiell intelligens för att förbättra kundservicen, minska svinnet, optimera underhållsintervallen för maskiner eller rikta in personalens insatser på ett meningsfullt sätt, säger Lennart Sandström. 
Houston Analytics har belönats med flera branschpriser som ledande aktör i Europa inom artificiell intelligens. Företaget har för närvarande verksamhet i Norden och Storbritannien och dessutom exempelvis i Australien.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title