Annons

Hypermodern norsk fabrik satsar på Infors EAM med Prevas som partner

Norsk Kylling har med sin märkesvara Solvinge och distribution via REMA 1000-butikerna stora ambitioner. Den nya anläggningen blir ett föregångsexempel i fråga om tekniska lösningar, djurens välfärd, automatisering, miljöaspekter och cirkulär ekonomi. Bygget är på hela 40.000 kvadratmeter och ska stå klart under våren 2021.

BESPARINGAR OCH ÖKAD KONTROLL
Bolagets tekniska chef, Ulf Jensen, påpekar att den största vinsten med Prevassatsningen ligger i att Infor EAM kommer att bidra till att säkra hög tillgänglighet för fabrik och utrustning. Driftstopp får naturligtvis omfattande konsekvenser för oss.
– Ja, besparingar, kontroll och överblick är nyckelord, understryker Jensen. Utöver besparingar, överblick och högre tillgänglighet ger underhållssystemet oss dessutom kontroll över reservdelar och lager, med exempelvis automatisk beställning vid minimilagerhållning. Vi kommer att få fler än 3 000 enheter i anläggningsregistret och upp till 15 000 delar i artikelregistret.
Ett synnerligen omfattande antal artiklar att hålla koll på alltså
– Ja, med sådana tal är det uppenbart att man måste leta efter system som kan ge oss kontroll över hela anläggningen och det är här valet har fallit på Infor EAM, säger Jensen.

UTBILDNING OCH INKÖRNING
Jensen berättar vidare att man gick live med lösningen vid dagens fabrik den 31 augusti och nu befinner sig i en fas med användarutbildning och inkörning.
– Vi tränar inför övergången till den nya anläggningen i Orkanger, kommenterar den tekniske chefen.
VDn för Prevas norska rörelse, Einar Alexander Andersen, tillägger att den första leveransen utgör en del av en större leverans till Norsk Kyllings nya toppmoderna fabrik.
– Prevas levererar Infor EAM, som ska integreras både med deras ERP- och med deras SCADA-system. Vi tycker det är väldigt spännande att få vara med om att uppfylla Norsk Kyllings ambitioner för vad som kanske blir Europas häftigaste och modernaste fabrik.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title