Annons

IFS Applications 9 ersätter Melbye Skandinavias tidigare ERP-lösning

Melbye Skandinavia satsar på en ERP-lösning från svenska IFS. Bolaget levererar infrastrukturlösningar för energi- och telekomsektorn. Med valet av IFS Applications 9 tänker man göra de interna processerna mer enhetliga, med målet att få till en effektivare och mer transparent försörjningskedja.
Det blir IFS-partnern Addovation som kommer att sköta implementering av lösningen, vilken påbörjas nu i januari.

Det var efter en noggrann utvärdering som Melbye Skandinavia valde att satsa på Addovation för levererans och implementering av IFS Applications 9.

– Vi behövde ett enkelt system för att integrera affärsprocesserna i alla regioner där vi är närvarande, vilket ger oss högre transparens och effektivitet samtidigt som det snabbar på vår time-to-market, säger Christian Aasheim, VD på Melbye Skandinavia.
Han påpekar också att partnervalet betyder en hel del i sammanhanget. Addovation imponerade och i kombination med IFS Applications fick man en bra träff på behovsbilden.
– Så är det, säger Mebyechefen, kombinationen kommer att möjliggöra utveckling av vår globala strategi med hög precision och tillväxt.

Ersätter Melbyes tidigare system. Addovation kommer alltså att byta ut Melbye Skandinavias tidigare system med IFS Applications 9 för att stödja ekonomi, supply chain, logistik, CRM och underhåll. Bolaget kommer även att dra nytta av flertalet nya funktioner, som förkonfigurerade och rollbaserade IFS Lobbies och IFS Streams för att ta emot automatiska uppdateringar från systemet. Den inbäddade CRM-funktionaliteten kopplar i detta sömlöst samman CRM-funktionerna med ERP-systemet. Detta kommer att förbättra försäljningen och processeffektiviteten. Dessutom kommer en avancerad PIM (Product Information System) och webbutikslösning levereras för att förverkliga Melbyes omnikanalsstrategi.
Vidare blir upplägget baserat på molnet och man kommer att implementera IFS Applications i en på Microsoft Azure med Addovation som fullserviceleverantör.
– Det här är en framgång för Addovation och IFS. Det är även ett bevis på vår växande framgång och visar hur IFS Applications kan hjälpa ett företag av den här typen och storleken på ett effektivt sätt. Vi ser fram emot implementeringen och är säkra på att IFS Applications tillsammans med ett urval av Addovations lösningar kommer ge Melbye Skandinavia en robust plattform för innovation och ökad marknadsandel, säger Per Inge Sævareid, VD på Addovation.

Ökad efterfrågan inom retail. Glenn Arnesen på IFS i Skandinavien håller med.
– Vi är förstås väldigt glada över att Melbyes val och säkra på att det kommer leverera ett stort affärsvärde för dem. Vi ser en ökad efterfrågan inom retail och grossistsektorerna och ett växande antal företag som väljer IFS Applications – detta tack vare vår lösnings branschanpassning och Addovations expertis.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title