Annons

IFS Applications slår ut Infor när högteknologisk tillverkare satsar på ERP i molnet för 3 300 användare

Svenska affärsystemutvecklaren IFS har fått en ny intressant order. Det handlar om 3 300 säten hos en av världens större leverantörer av elektroniktillverkningstjänster (EMS) inom segmentet industriell elektronik, Enics. Bolaget satsar på att flytta upp i molnet med IFS Applications för att stödja uppdragskritiska affärsprocesser på sina anläggningar i sju länder: Finland, Sverige, Estland, Slovakien, Schweiz, Kina och Malaysia.
- IFS-teamet kunde bevisa överlägset affärsvärde inom viktiga områden som tillverkning, försörjningskedja, ekonomi och kvalitetsledning, säger Enics VD, Elke Eckstein, i en kommentar.

Applicationsmjukvaran kommer, skriver bolaget i ett pressmeddelande, ”att ge ökat stöd för planering och exekvering av produktionsverksamheten samt utökade möjligheter till kundsamarbete och produktlansering (New Product Introduction, NPI).”
Intressant är också att IFS ännu en gång tagit hem en Applicationsbeställning i tuff konkurrens. Bland annat slog man ut Infor.
Totalt har Enics valt att ersätta sin äldre affärsprogramuppsättning, som bestått av åtta fristående installationer i hela organisationen och fungerat som stöd bolagets växande verksamhet och geografiska fotavtryck.

Elke Eckstein, Enics VD.

STORA INOM INDUSTRIELL AUTOMATION OCH ENERGI
Huvudkontoret i Schweiz är Enics partner för professionell elektronik inom områdena energi, industriell automatisering, transport, byggnadsautomation och instrumentering. Baserat på sin beprövade prestanda inom EMS tillverkningsutrymme och funktionell bredd valdes IFS framför konkurrerande leverantörer, inklusive Infor.
– En av flera avgörande faktorer var att säkerställa en intuitiv och bra användarupplevelse för våra medarbetare, något som Aurena-gränssnittet verkligen levererar. Med IFS som vår teknikpartner kommer vi att integrera alla hörn i verksamheten för att leverera mervärde till våra kunder, säger Elke Eckstein.

EN MILSTOPLE, SÄGER KULLMER
Elni Kullmer, VD för IFS Nordics, konstaterar vidare att dagens annonserade avtal är en milstolpe.
– Vi har fått en av de ledande aktörerna i den globala högteknologiska tillverkningssektorn som kund. Det är viktigt av flera skäl, bl a för att Enics komplexa, globala värdekedja är en perfekt matchning för vår teknik och expertis och vi ser fram emot att leverera en omfattande ERP-plattform för att harmonisera affärsprocesser, öka datanoggrannhet och förbättra effektiviteten.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title