Annons

IFS förre CEO, Alastair Sorbie, tar över som ordförande i Tacton

Dagens stora överraskande nyhet i ERP- och PLM-världen är att nyligen avgångne chefen för affärssystemutvecklaren IFS, Alastair Sorbie, tar över som styrelseordförande i svenska konfigurations- och CPQ-företagen Tacton Systems.
Sorbie efterträder i detta Lars Dybkjaer, som är ”managing partner” hos GRO Capital. Han har varit Tactons interimistiske styrelseordförande från 4 december 2017 tills nu. Dykbjaer fortsätter dock som styrelsens ledamot.

Den som vill möta Alastair Sorbie mer personligen kan med fördel titta på PLM&ERP News nyligen publicerade TV-reportage på vår amerikanska systesajt, ENGINEERING.com. Klicka på rubriken: ERP Player IFS is in Attack Mode: “Tigers Like Other Tigers” – TV Report för att läsa artikeln och se på TV-reportaget.

Framgångsrik IFS-chef i 12 år. Tactons CEO, Fredric Laziou, pekar entusiastiskt på Sorbies långa erfarenhet från tiden som IFS ledare. Han har varit bolagets exekutive chef i 12 år – en period som präglats av kontinuerlig tillväxt, varav tillväxten under den senaste tioårsperioden legat när tio procent i snitt.

– Alastair Sorbie är en mycket framgångsrik företagsledare och jag är glad att han valt att gå med i Tacton för att fungera som vår nästa ordförande, säger Laziou. Hans historia i mjukvarbranschen och förståelse för tillverkningsindustrin kommer att vara en enorm tillgång när vi fortsätter våra ansträngningar att expandera verksamheten globalt på CPQ-marknaden.

Exalterad över den nya rollen. På Alastair Sorbies CV framstår framtagningen av IFS senaste Applications 9-version och de kommersiella resultaten som något av hans viktigaste framgångar.

– Jag är närmast exalterad över att ta den här rollen i ett så stort och potentiellt företag som Tacton, säger han. Att arbeta med Frederic Laziou och hans team för att främja tillväxten och bidra till att växa globalt är en tuff men mycket stimulerande utmaning, säger Sorbie. Tillverkningsindustrin förändras snabbt  och Tacton tar och ska ta itu med dessa förändringar på nya, innovativa sätt som kommer att gynna alla kunder och intressenter.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title