Annons

IIoT: Rockwell och Accenture i samarbete kring Industry 4.0-paket

Rockwell har under de senaste åren i hög grad vänt sig utåt mot leverantörer i ekosystemet kring PLM, Industri 4.0 och IIoT (Industrial IoT) för att i diverse samarbeten vässa sitt erbjudande kring automation. Denna strategi ligger väl i linje med tanken att komplexiteten i dagens industriella verklighet i kombination med synnerligen diversifierade IT-landskap nödvändiggör samarbeten för att systemen ska bli enklare att använda, samtidigt som nya nivåer av effektivitet uppnås.
Det var således ingen tillfällighet att man för ca två år sedan investerade stort i PLM-utvecklaren PTC – en miljard dollar – för att på så vis skapa en djup koppling mellan produktutvecklingsbaserad IT och tillverkningsbaserad OT, Operativ Teknologi. Att få ihop det som händer innan tillverkning och med det som händer under tillverkningen är A och O för att vässa hela kedjan och montera ner eventuella silos mellan dessa avdelningar.

Prototyp för hantering av leveranskedjorna
Detta är förstås något man under en längre tid känt av och arbetat för på konsultsidan, vilket är goda skäl för en ofta djupt involverad tredjepart, som Accenture, att aktivera nya partnerskap. Baserat på industrins feedback på de olika typer av digitala erbjudanden de två företagen haft, Rockwell och Accenture, har de nu alltså kommit till ett skede där vinsterna med att börja samarbeta är större än att driva sakerna var för sig.
Hittills har samarbetet gett en prototyp för hantering av leveranskedjor, utformad för att hjälpa till att leverera optimering av leverantörskostnader och förbättrad förmåga att spåra de exakta rörelserna för produkter och komponenter, vilket är två viktiga investeringsområden för industriföretag som vill växa.

Rockwells MES-lösningar och Accentures kompetens
Rockwell Automation kommer att tillhandahålla industriell automationsteknik och domänkompetens, inklusive FactoryTalk Innovation Suite (se bilden ovan), som i sin senaste skepnad är en plattform som fått vässade PLM-, IoT- och AR-kopplingar via just PTC-samarbetet (bl a via deras IoT-lösning ThingWorx, och AR-plattformen Vuforia), som nu innehåller IIoT-mjukvara (MES, Manufacturing Execution Systems-lösningar bl a) och analyslösningar.
Det paket man utvecklar kommer också att bestå av nätverkstjänster, säkerhet i driftsteknologi och applikationsutveckling, installation, integration och support.
Accenture kommer att tillhandahålla företags- och tekniska funktioner, inklusive konsultation, analys, applikationsutveckling, systemintegration, förändringshantering och support.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title