Annons

PLM & ERP: Implema och Technia lanserar ny tjänst

Bra ihopkopplade PLM- och ERP-system är en förutsättning för en effektiv helhetsfunktionalitet i produktframtagning och administration. I skenet av detta är dagens nyhet från PLM-konsulten Technia och affärssystembolaget Implema synnerligen intressant. Båda företagen har mycket god renommé och representerar mjukvarusviter av substantiella marknadsbetydelse. I Technias fall är det framför allt Dassault Systemes PLM-plattform, 3DEXPERIENCE, och för Implema handlar det om SAPs och Microsofts Dynamics’ plattformar.
Genom det annonserade samarbetet erbjuder Implema en ny paketerad tjänst för systemintegration, där affärssystem från SAP och Microsoft snabbt och enkelt kan integreras med Technias DS-plattform, 3DEXPERIENCE.
Man uppger också att man fått en första kund; en tysk krantillverkare är först att dra nytta av tjänsten.

Den svenska systemleverantörens, Implema, partneravtal med Technia innebär alltså att integration av ERP-system och PLM-system nu säljs som tjänst. Kunder som utnyttjar denna möjlighet betalar en månatlig abonnemangsavgift och får därigenom framtidssäkrad integration som följer ERP- och PLM-systemet genom hela dess livscykel.
– Samarbetet med Technia är viktigt för flera av Implemas fokusbranscher, som exempelvis tillverkande industri, life science samt retail- och grossistverksamhet. Här kan företag dra stor nytta av Implemas beprövade processer för systemintegration och långa erfarenhet av att arbeta med SAP och Microsoft Dynamics 365, säger Birgitta Ward, som är partneransvarig på Implema.

Stärker båda bolagen på tillverkningssidan
Det nya partnerskapet förstärker både Implemas och Technias erbjudande inom tillverkande industri, life science och retail- och grossistverksamhet, där båda typerna av system är affärskritiska.
Beslutet att teckna ett partneravtal kommer efter att företagen genomfört flera lyckade integrationsprojekt tillsammans.
En tysk krantillverkare uppges i pressmaterialet vara den första gemensamma kunden, där 3DEXPERIENCE har integrerats framgångsrikt med SAP.
– Vi är imponerade av hur snabbt och säkert Implema arbetar med implementation och integration av affärssystem. Genom det här samarbetet får vi både starkare kompetens inom affärssystem och förbättrad leveranskapacitet, säger Stefan Ternblom, ”Business Development Manager”, Technia.

Tillsammans med Technia har Implema den kompetens och projektmetodik som krävs för att leverera färdiga systemlösningar med hög kvalitet på mycket kort tid, och den molnbaserade integrationsplattformen möjliggör skalbarhet och driftsäkerhet över tid.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title