Annons

Industriinvesterare specialiserat på tufft utsatta bolag köper AH Automation

Köper bolag som har det tufft
Lazarus Industriförvaltning är ett investeringsbolag med fokus på att köpa och utveckla bolag i finansiellt eller operationellt utsatta positioner.
Siktet är inställt på att satsa på företag som omsättningsmässigt ligger i trakterna av 200 miljoner kronor, men som alltså har det tufft när det gäller att få till en lönsam verksamhet.
Bolagets team kombinerar operationell och finansiell expertis och har lång erfarenhet av att hjälpa bolag med svag lönsamhet att snabbt vända utvecklingen.
Finansieringsmässigt har man i detta tagit in resurser från ett antal välrenommerade och erfarna entreprenörer, finansfamiljer och näringslivsprofiler.

Behovet av stöd accelererar efter Coronakrisen
– I efterdyningarna till den pågående Coronakrisen tror vi att behovet av fortsatta effektiviseringar inom svensk tillverkningsindustri kommer accelerera. Vår bedömning är att rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter, säger Claes Jonson, som är partner på Lazarus och tillträdande ordförande för AH Automation AB.
Han tillägger att man ino gruppen är övertygade att om att erfarenhet och målmedvetenhet när det gäller att utveckla bolag till att nå stabil lönsamhet kommer ge AH Automation det stöd som kommer behövas för att bli en ännu bättre partner till nya och befintliga kunder.

AH Automation grundades 1944
Om AH Automation kan konstateras att man har en mångårig erfarenhet inom industriella automationslösningar bl.a. för fordonsindustrin, utrustningstillverkare och livsmedelsproducenter. Grunden för bolaget lades redan 1944 med fokus på el-installationer för fiskeflottan på västkusten. I slutet av 1960-talet utvecklades företagets marina verksamhet till att även erbjuda lösningar för kunder inom industriell produktion och automation.
AH Automation med huvudkontor i Kungshamn och ett försäljningskontor i Göteborg har ca. 80 anställda.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title