Annons

Infor värvar SAPs ex-sverigebas: Johan Made tar över Norden

Förre chefen för SAPs svenska rörelse, Johan Made, har värvats till ERP-utvecklaren Infor, där han kommer att axla rollen som ansvarig för Norden.
Infor fortsätter vad man beskriver som en storsatsning i regionen och ett fokus i hans nya uppdrag blir att ta det hela i hamn. Det ska bli, ”en betydande investering”, inklusive en satsning på att få upp kunderna i molnet och rekrytering av ny personal i hela regionen.
Antalet medarbetare har ökat med drygt en fjärdedel under de senaste två åren. Infor sysselsätter idag runt 700 personer i Norden – inklusive betydande FoU-center för Infor M3 i Linköping och Kista.

Johan Made kommer främst att bygga ett framgångsrikt ”Infor-ekosystem” genom att identifiera alla de specifika roller som berör försäljning, kanalen och partner i Norden och rekrytera till dem. Hans målsättning är också att öka investeringarna i utbildning för personal och partners i syfte att höja den professionella nivån i alla delar av verksamheten för att stärka framgångarna på kundsidan. Målet är att Infor ska uppfattas som regionens ledande arbetsgivare.
– En av mina främsta prioriteringar är våra kunder, säger Made. Jag har föresatt mig att de ska kunna dra nytta av sina investeringar så snabbt det bara går. Redan nu kan jag se att antalet kunder som valt en molnlösning för sitt affärssystem har ökat väsentligt, som till exempel Nordens ledande kedja för växter och växttillbehör Plantagen och norska Marine Harvest, världens största laxodlare. Det är det här engagemanget i våra kunder som är vår biljett till framgång.

Kommer närmast från SAP. Made kommer närmast från SAP Sverige där han var VD och ansvarig för molnlösningar i Norden och Baltikum. Made har också varit VD för Barium, ett molnbaserat företag inom Business Process Management (BPM), och drev då digital transformation hos företag i hela Europa.
Johan Made rapporterar till Cormac Watters, VP och ansvarig för Europa och Asien. Made kommer att vara baserad vid Infors kontor i Stockholm.

– Mitt övergripande mål är att Infor ska växa i regionen med nöjda kunder i världsklass, säger Cormac Watters. Vi kommer att fortsätta Infors snabba tillväxt över hela Europa och Norden utgör en väsentlig del i dessa planer. Infor arbetar utifrån molnet och vi har en väsentlig installationsbas av Infor M3-användare i Norden. Många av dem har varit tidiga med att införa affärslösningar baserade på våra molnlösningar, så vi är verkligen glada över att göra denna investering på en sådan aktiv marknad med stor potential. Johan Made kommer att vara en kritisk kugge i denna tillväxt. Den aktuella digitala agendan hos kunderna i Norden gör att efterfrågan är stark, vilket bäddar för en snabb tillväxt.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title