Annons

INTEGRERAD E-HANDEL: Drastiska förbättringar när Rollco införde SkyMakers regelstyrda CAD-konfigurationer

Den nya generationens webbplattformar erbjuder möjligheten att effektivisera försäljningen av en mängd produkter och lösningar genom att integrera användarvänliga visuella CAD-konfiguratorer. Det här har Linköpingsföretagets, Skymaker, tagit fasta på och på årets Elmia Subcontractor-mässa i november visar de upp sin molntjänst, DynaMaker.
DynaMaker är en lösning tänkt för företag och organisationer som säljer och tillverkar kundanpassade produkter. Genom att använda DynaMaker kan säljare, återförsäljare eller slutkunder enkelt själva konfigurera produkter, och för varje konfiguration kan man automatiskt exportera CAD-filer och ritningar som behövs till offert och/eller tillverkning. Med DynaMaker bygger man webbappar som kan integreras med e-handel, CPQ, affärssystem eller hemsida för att automatisera mer och få ett sömlöst flöde från kund till produktion.
– Vi vill att skräddarsytt och måttbeställt inte ska behöva vara en lyxprodukt som några få har råd med. Vår molntjänst DynaMaker har potential att ersätta masstillverkningen på sikt och möjliggöra skräddarsydda lösningar för alla. Vi gör det också tekniskt möjligt att låta kunden göra mer själv, berättar Kristofer Skyttner, VD och grundare av SkyMaker.
Poängen är att man genom att se bortom standardiserade moduler och fasta storlekar visat att det är möjligt att erbjuda dessa lösningar till överkomliga priser. Detta har exempelvis Skymaker-kunden Rollco gjort. Tidigare var anpassning av Rollcos produkter en komplicerad process som krävde betydande interna resurser för att säkerställa att alla regler och krav för konfiguration och måttanpassning följdes. Men med införandet av regelstyrda CAD-konfigurationer och integrationen av e-handel, har spelet förändrats drastiskt.

Skymaker har, hävdar Skyttner, sedan det grundades år 2013, ”stått i spetsen för utvecklingen av visuell konfigurering och CAD-automation.” Utmaningen har varit att hitta en mjukvarulösning som fungerar som en brygga mellan kundens olika krav och själva tillverkningsprocessen. Det är i detta sammanhang som DynaMaker kommer in. Teknologin skapar en avgörande länk mellan försäljningsfasen och produktionen av skräddarsydda produkter, oavsett om det rör sig om små motorer eller storskaliga husprojekt.

Två centrala aspekter
Kristofer Skyttner betonar två centrala aspekter på denna innovation. För det första möjliggör DynaMaker för kunderna att direkt se den önskade produkten ta form baserat på den information som matas in. Detta ger en inblick i vad man faktiskt kommer att beställa, något som tidigare varit svårt att uppnå med liknande system.
För det andra innebär DynaMaker en betydande tidsbesparing. Den tid som tidigare användes för tekniska beräkningar och ritningar har nu ersatts av en automatiserad process som genererar säljdokumentation och CAD-filer, inklusive offertritningar samt filer i format som STEP, BIM och DXF. Denna effektivisering har i stället skapat utrymme för företag att fokusera på kreativitet och innovation snarare än administrativa uppgifter.

Med detta menar man sig ha förändrat landskapet för kundanpassad produktion genom att erbjuda en unik kombination av visualisering, precision och tidsbesparing som tidigare inte varit möjlig.
– Med fokus på att sammanlänka kundens vision och verklighetens tillverkning fortsätter vi att revolutionera tillverkningsindustrin, säger Skyttner.

Att utmana det traditionella – Rollco-caset
Tekniken för att underlätta finns alltså. Men en av de största utmaningarna är att många företag är traditionella och tvekar att ta steget in i e-handeln.
Ett exempel på företag som vågat ta steget är industriföretaget Rollco som implementerat SkyMakers teknologi på sin webbplats, vilket gör att de nu har flera produktkonfigurationer direkt på sin hemsida. Webbplatsens bilder och texter har förvandlats till en interaktiv katalog och e-handelsplattform där produkter kan skräddarsys och där både kunder och säljare kan skapa offertförfrågningar.
Tidigare var anpassning av Rollcos produkter en komplicerad process som krävde betydande interna resurser för att säkerställa att alla regler och krav för konfiguration och måttanpassning följdes. Men nu, med införandet av regelstyrda CAD-konfigurationer och integrationen av e-handel, har spelet förändrats drastiskt. Kunden kan vara säker på att deras produkt kommer att uppfylla alla krav och specifikationer som de har angivit, samtidigt som det sker utan att någon mänsklig felkälla kommer in i bilden. Dessutom ges kunderna befogenhet att själva ladda ned exakta CAD-filer och begära prisuppgifter.
– Vårt system gör det enkelt för kunderna att vara delaktiga i designprocessen och se resultatet i realtid, något som inte varit möjligt tidigare. På så sätt har man alla delar som behövs för att göra ett digitalt sälj direkt på kundens hemsida, säger Kristofer Skyttner.
SkyMaker ställer ut på Elmia Subcontractor och dess inspirationsarena Tech Arena i november.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title