Annons

Internationell uppmärksamhet för Ericsson 5G-tester tillsammans med Volvo Cars

5GCroCo-projektet syftar till att testa 5G-teknikens effektivitet i den gränskorridoren längs Frankrike, Tyskland och Luxemburg. Försöken kommer sannolikt att gynna telekommunikations- och fordonssektorn genom att definiera nya affärsmodeller som utvecklats med utgångspunkt från sömlös anslutning och kapacitet för tillhandahållande av tjänster.

Mikael Prytz, forskningsdirektör, Ericsson Area Networks, säger: ”Vi är glada att fortsätta vårt samarbete med Volvo Personvagnar för att utöka nätverksmobiliteten för autonoma och uppkopplade bilar.”

GER DEN INFRASTRUKTUR SOM KRÄVS
Men Ericsson genomförde alltså försöket på AstaZero-testspåret i Sverige genom att distribuera ett 5G mobilradionätverk i två Volvobilar, som gjorde det möjligt för dem att få HD-kartor över rutten framåt. Kartorna uppdaterades med information från sensoravläsningar och realtidsflöden via Mobile Edge Cloud, med relevant information om gränser, hinder och svängfält. Funktionaliteten underlättades av ekosystemet ”Cooperative, Connected and Automated Mobility”, som gör det möjligt för autonoma och anslutna bilar att bete sig som smarta kluster snarare än enskilda enheter.

Det framgångsrika Ericsson-Volvo-testet lyfter fram betydelsen av 5G-nätverksanslutning för fordonstrafik över geografiska gränser. Företagets 5G-radioåtkomstteknik tillhandahåller den infrastruktur som krävs för att möta den växande efterfrågan på anslutningar med hög bandbredd och stöder kommunikationskrav i realtid med låg latens och hög tillförlitlighet för verksamhetskritiska applikationer.

ERICSSON HAR SÄKRAT 127 5G-AVTAL
Hittills har Ericsson säkrat 127 kommersiella 5G-avtal med unika leverantörer av kommunikationstjänster, varav 79 är live-nätverk.
Företaget fokuserar alltmer på 5G-systemutveckling för att dra nytta av de kommande marknadsmöjligheterna. Ericsson anser i detta att standardisering av 5G är hörnstenen för digitalisering av industrier och bredband. Dessutom förutser Ericsson vanliga 4G-erbjudanden för att ge vika för 5G-teknik i framtiden. Den omfattande driftsättningen av 5G-nätverk förväntas öka uppkopplingen av IoT-enheter, med teknik som nätverksskivning får mer framträdande. För närvarande investerar Ericsson i sin konkurrenskraftiga 5G-färdiga portfölj för att göra det möjligt för kunder att sömlöst migrera till 5G. AI och automatisering är fortfarande viktiga faktorer för bolagets affärsutveckling.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title