Annons

Investeringen och samarbetet som stärker ABB med enkel och skalbar robotteknik på svetssidan

Segura påpekar vidare att det enbart i USA uppskattas bli en brist på 400 000 svetsare per 2024.
– För att kunna hantera detta behöver vi underlätta anammandet av robotar genom att tillhandahålla teknik som är enkel att använda och enkel att programmera, så att tillverkare smidigt kan införa automatiserade lösningar som klarar av att svetsa fler delar på kortare tid samtidigt som mängden skrot minimeras och kvaliteten maximeras, tillägger han.

Scalable-plattformen har en 3D-kamera i en skyddande låda som är fäst på robotens verktyg i slutet av armen.

Kräver ingen kodning
Scalables teknik förstärker ABB:s befintliga portfölj av tillämpningar som inte kräver kodning – man slipper ha specialiserade programmeringskunskaper. Med Scalable-plattformen kan en svetsare lära ut en arbetsuppgift till roboten genom att peka på var svetsfogen ska placeras så att roboten får lära sig banan på egen hand. Plattformen har en 3D-kamera i en skyddande låda som är fäst på robotens verktyg i slutet av armen och använder sig av ett pekskärms-gränssnitt som vägleder svetsaren genom stegen skanna av, lära ut, validera och finjustera.  
Svetsaren lär helt enkelt roboten var svetsfogarna ska placeras genom att klicka med en handhållen penna för att ange önskad strategi, bana och startpunkter för svetsfogen. Plattformen genererar automatiskt en svetsningsbana som valideras i RobotStudio, ABB:s ledande simulerings- och programmeringsverktyg. Operatören gör de slutliga ändringarna innan roboten automatiskt finjusterar programmet och skickar det till robotstyrenheten så att svetsningen kan utföras. 

– Vi grundade Scalable Robotics på premissen att industrirobotar är verktyg som ska finnas tillgängliga för företag av alla storlekar och med alla nivåer av tekniskt kunnande, säger Tom Fuhlbrigge, grundare och VD för Scalable Robotics, och fortsätter: ”Vår nya teknik för interaktioner mellan människor och robotar gör det möjligt för personer som har kunskaper i bågsvetsning att intuitivt visa roboten vad som ska utföras utan att det krävs någon erfarenhet av att programmera robotar. Vi är mycket glada över att göra gemensam sak med ABB – de är den idealiska partnern för att föra ut den här tekniken i global skala på marknaden.”

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title