Annons

IoT: Grundfos kopplar upp sin globala pumpverksamhet med hjälp av Telenor

Till saken hör att världens befolkning fortsätter att växa i hög takt och förutspås öka med 1,2 miljarder på drygt 15 år. Tillsammans med denna befolkningstillväxt, framför allt i utvecklingsregioner, och ökad urbanisering krävs i ett resurseffektivitets-perspektiv energi energieffektiva produkter och lösningar. Inte minst vad gäller FNs hållbarhetsmål för SDG 6 (rent vatten och sanitet) och 13 (klimatåtgärder).

18 miljoner pumpar om året
En av de centrala punktyerna när det gäller klimatförändringarna och -anpassning, är smarta vattenhanteringslösningar, som hanterar vattenbrist och översvämningar. Detta är allmänt ett allt allvarligare problem.
I detta spelar Grundfos en viss roll. Bolaget producerar cirka 18 miljoner pumpar varje år för kunder i mer än 55 länder. Det danska företaget strävar i detta efter att integrera nya tekniker i sina lösningar för att hjälpa organisationer världen över att öka vatteneffektiviteten, förbättra vattenhanteringen och i slutändan övervinna knappheten på rent, färskt vatten för vår planet.

Pumptillverkning och -kontroll på danska Grundfos. Bolaget tillverkar och distribuerar 18 miljoner elpumpar om året.

Kommer åt data i realtid
För att att nå dessa strategiska mål kontaktade Grundfos Telenor Connexion för att få till en lösning kring uppkoppling av sina vattenspumpar, styrningssystem inkluderade. Här kommer nu således Telenor Connexion att förse Grundfos med en sådan IoT-uppkoppling, som gör det möjligt att övervaka och digitalisera miljontals anslutna vattenpumpar över hela världen.
Nipper säger att man med denna IoT-lösning kan komma åt data i realtid, vilket tidigare inte varit möjligt.
Detta förändrar en hel del och skapar förutsättningar att använda denna information på en rad oimråden: produktutveckling, anläggningsövervakning och innovationer kring nya affärsmodeller och tjänster för sina miljoner globala kunder.
– Allt detta är goda anledningar till att vi har valt Telenor Connexion som partners, säger Grundfosbasen, som tillägger:
– Cirka 10 procent av den totala elförbrukningen i världen kommer från elpumpar. Vi måste sätta mycket höga standarder när det gäller energiförbrukning och att kontinuerligt förbättra våra digitala lösningar är helt centralt för sådana ambitioner, säger han. Jag är övertygad om att våra kunder kommer att uppskatta nästa generation av innovativa anslutna produkter som vi utvecklar.

Lång erfarenhet av IoT
Mats Lundquist, VD för Telenor Connexion, håller förstås med:
– Med vårt starka marknadsavtryck i Asien tillsammans med vår långa erfarenhet inom IoT är vi övertygade om att vi kan hjälpa Grundfos att öka vatteneffektiviteten, förbättra vattenhanteringen och ta itu med de utmaningar som är förknippade med att leverera rent vatten globalt till människor, företag och samhälle.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title