Annons

IoT/Logistik: AddSecure lanserar prisvärd spårning av tillgångar baserat på passiv positionering

AddSecure har sedan starten i början av 70-talet hunnit bygga upp en ansenlig storlek med mer än 50 000 kunder inom säkerhets- och trygghetsbranschen, räddningstjänst, byggnadssäkerhet och automatisering, digital vård, transport och logistik. Bolaget har i dagsläget mer än 880 anställda i 15 länder, huvudkontor i Stockholm och man har dessutom regionala kontor och ett nätverk av distributörer runt om i Europa.
Med tiden har man utvecklat AddSecure IoT-lösningar med fokus på säker kritisk kommunikation och data, och det är i detta spår den nya IoT-lösningen ligger. Den riktar sig till alla transportföretag som vill ha ett kostnadseffektivt sätt att spåra sina resurser i samma system som sina fordon.

KOSTNADSEFFEKTIV POSITIONERING AV RESURSER
Bolagets nya Sense-lösning riktar sig till alla företag som har tillgångar som de vill spåra och erbjuder, ”ett kostnadseffektivt sätt att positionera resurser baserat på Bluetooth Low Energy (BLE).” Man pekar i sammanhanget på SenseTag, som använder denna passiva positioneringsteknik, vilket inte kräver någon installation och har en batteritid på över fem år. Den fungerar ihop med andra BLE-utrustade enheter från AddSecure.
Magnus Gunnergård:
– I åratal har vi hjälpt företag att optimera sina fordonsparker med våra sofistikerade lösningar för Fleet Management. Med denna nya IoT-lösning kommer vi nu att kunna utöka vårt erbjudande till att även omfatta alla typer av tillgångar som är värda att övervaka. Genom att använda BLE-teknik på ett innovativt sätt har vi gjort SenseTags små och enkla att installera, och som sagt med lång batteritid.

GOD UPPKOPPLING OCH TILLFÖRLITLIGA DATA
En av bolagets kunder, Carl Löfström, fordonsansvarig på EB Road Cargo i Sverige, håller med och säger i en kommentar:
– Införandet av kostnadseffektiva BLE-enheter kommer att göra det mycket lättare för oss att hålla kontrollen över våra resurser. Vi kommer nu att enklare kunna spåra tillgångar som trailers, växelflak och containrar vilket resulterar i bättre kontroll och högre utnyttjandegrad av våra resurser.
Genom det omfattande och säkra AddSecure-nätverket, baserat på fordonsdatorer och andra mobila enheter, kommer SenseTags att ha tillgång till ett stort nät som de kan koppla upp sig genom, vilket garanterar god uppkopplingsförmåga och tillförlitliga data.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title