Annons

IoT på PTCs Forum Europe: Lanserar ny serviceapp byggd på ThingWorxplattformen

PLM- och IoT-utvecklaren PTC genomför i dagarna sitt användarevent, PTC Forum Europe i Stuttgart, Tyskland. Som alltid är detta utmärkta tillfällen för bolaget att lansera nya lösningar och forumet i Stuttgart är inget undantag. Bolaget har som bekant satsat stenhårt på IoT-området och dagens lansering handlar om detta: Den nya ThingWorx Asset Advisor-appen har som syfte att få fart på kunder som har ett intresse av att vässa sina affärsmodeller och transformera delar av verksamheten på tjänste- och serviceområdet. Med denna Asset Advisor kan man ta fram lösningar för fjärrövervakning och service av tillgångar som används på fältet.

Den nya modulen bygger på PTCs ThingWorx-plattform och är en rollbaserad app för servicechefer och tekniker. Enligt bolaget är den snabb att distribuera, flexibel och har god skal- och anpassningsbarhet. Den skapar god översiktlighet vad gäller de anslutna anläggningarna och skickar intelligent information om sånt som drifttillståndet i anläggningen, varningar om operativa avvikelser och fjärrservicebehov. Asset Advisorn följer som ett nästa steg i PTCs lansering av ThingWorx Asset Advisor-appen för tillverkning som kom i juni och som presenterades under LiveWorx 17-eventet.  

Varför kan en sån här lösning vara viktig? Flera skäl är aktuella:

* Alla företag är intresserade av lösningar som kan öka effektiviteten.

* Driftsstopp är ett elände och denna modul kan mycket väl bidra till att minska dem.

* Att få tidiga varningar om kritiska faktorer – gärna i realtid – är nyckeln till en effektiv servicestrategi.

De här faktorerna menar sig nu PTC kunna bidra till att förverkliga. Man pekar i sammanhanget på att, ”kunder som jobbar med denna typ av fjärranslutna servicestrategier kring sina anläggningar bidrog till att PTCs IoT-verksamhet nådde en marknadstillväxt som överträffade snittet på området med 30-40 procent under räkenskapsåret 2017”. Företag som Elekta, Diebold, Sysmex och McKinley Elevator har kunnat förbättra sina serviceåtgärder upp till 30 procent mer än genomsnittet för industrin. Genomsnittlig tid att reparera produkter har effektiviserats med en faktor 6, samtidigt som utrustningens upptid ökat med 20 procent. Fjärrövervakat bevakning av anläggningar har sina fördelar och ThingWorx Asset Advisor-appen kan fylla en viktig funktion för att kanalisera effektivitetsförbättringarna.

Förbättrar servicemarginalen med upp till 30 procent. PTC citerar i sitt pressmaterial kring den nya lösningen 3D-printutvecklaren 3D Systems:
– De möjligheter som ges via ThingWorx-tekniken hjälper oss att öka upptiden på sätt som krävs av våra kunder i produktionsmiljöer, säger Antonio Lopez, VP, globala kundtjänster, på 3D Systems.

Men även från analytikerhåll kommer indikationer som bekräftar värdet av att satsa på denna typ av lösningar:
– Uppkopplade tjänster är ett viktigt användningsområde för digital transformation av anläggningsägare och maskinoperatörer. I själva verket anser vi på IDC att 2020 kommer 50% av de globala OEM-tillverkarna med anslutna tjänster att ha införlivat förstärkt serviceutförande och / eller fjärrstyrning, vilket förbättrar servicemarginalen med upp till 30%. Att använda en IoT-plattform för att möjliggöra detta är en viktig ingrediens för framgång, säger Heather Ashton, forskningschef, Service Innovation och Connected Product Strategies, IDC.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title