Annons

IoT: PTCs ThingWorx får mer beröm – utnämnd till marknadsledare av analytiker

Det börjar nästan bli en vana att få se PLM-utvecklaren PTC i topp på undersökningar och utvärderingar av IoT-plattformar bland världens analytiker. Även om PTC-plattformen inte toppar alla parametrar som ingår i undersökningarna så hamnar deras IoT-plattform ThingWorx regelmässigt högst i vissa avseenden: Implementationsområdet är ett sådant. Idag meddelas att bolagets lösning utnämnts till ”Bäst i Klassen” bland IoT-plattformar för snabb implementation av CXP-Group (BARC, le CXP, PAC). PAC INNOVATION RADARs "IoT-plattformarna i Europa 2017". I underlaget framhålls att detta är den första studien med utvärdering av IoT-plattformar i fyra olika segment för specifika tillämpningar. Företag utvärderas utifrån flera kriterier som kan klassificeras i två huvudkategorier, kompetens och relativ marknadsstyrka; något man hävdar ger utvärderingen en neutral, omfattande och detaljerad presentation av de upplevda styrkorna och svagheterna hos 30 leverantörer i direkt jämförelse med konkurrenterna. I samtliga fyra segment rankades endast sex företag som bäst i klassen: PTC, Bosch Software Innovations, GE Digital, IBM, Microsoft och SAP.

PAC rankade PTC högst i Kompetens i ”Bästa Klassen-kvadranten”, med hänvisning till ThingWorx-plattformen, då den möjliggör att snabbt och enkelt skapa IoT-applikationer med fokus på snabb och flexibel visualisering av data för icke-IT-användare. ThingWorx tillhandahåller data- och enhetshantering, applikationsutvecklingsmöjligheter, analys och kodlösa förstärkta verklighetsförfattningar (AR) via ThingWorx Studio. PAC lyfte även fram PTC för dess strategiska IoT-fokus, aktiviteter och kundskapsledare, IoT-enhetshanteringsfunktioner, användarupplevelse, ekosystem och partnerskap, USP, kundreferenser och marknadsuppfattning och täckning.

Snabb och enkel applikationsutveckling.
– PTC leder marknaden för IoT-plattformar för snabb och enkel applikationsutveckling. Detta erkänns även av andra IoT-plattformsleverantörer, eftersom många av dem samarbetar med PTC för att utnyttja denna kapacitet, säger Arnold Vogt, konsult/IoT-analytiker, PAC.

– Vi är mycket nöjda med antalet utmärkelser som PTC fortsätter att vinna i erkännande av våra styrkor och marknadsledande position. PTC fortsätter att fokusera på att utveckla verktyg och lösningar som ger våra kunder möjlighet att utnyttja Internet of Things. Det är givande att vara en katalysator och pålitlig lösningsleverantör för företag som i grunden förvandlar sina företag, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef, PTC.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Industriellt

Success Stories

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title