Annons

Iptor expanderar vertikalt med köpet av ledande ERP- leverantör för träindustrin

TimberTec kommer officiellt att kallas ”TimberTec – ett Iptor-företag” och dess TimberTec TiCom-lösning kommer att vara omedelbart tillgänglig för alla Iptor-kunder.
Här kan det vara intressant med kort resumé kring vad det gamla IBS, som Iptor en gång var, utvecklats till.
Man beskriver sig självt som ”en global ledare inom företagsresursplanering, supply chain management, planering och logistikmjukvara och tjänster.” I sig är detta en beskrivning som flera aktörer kan skriva under på, men något säger det om spannet bolaget verkar i. Mer specifikt hjälper Iptor distributionsfokuserade organisationer att lösa hanteringen av order- och uppfyllandeutmaningar inom snabbrörliga, flerkanaliga och globala försörjningskedjor. Bolaget har idag ca 1 300 kunder med 4 100 installationer i mer än 40 länder.

Köpekontraktet signeras.

IPTOR INVESTERAR STORT I TIMBERTEC
För att återgå till TimberTec-köpet, hävdar Iptor att man kommer att investera avsevärt i företaget. TimberTec sysselsätter 110 personer, som kommer att fortsätta att verka från sitt befintliga huvudkontor i Eutin, Tyskland, och blir Iptors spetskompetens för träindustrin. Produktinvesteringar kommer att fokusera på att utveckla TimberTec-portföljen mot molnet, där den kommer att dra nytta av Iptors kunnande och beprövade erfarenhet, efter att framgångsrikt ha utvecklat sin ERP-teknik till en molnbaserad lösning med lanseringen av Iptor.com i juni 2021.
– Att slå samman våra företag signalerar starten på en ambitiös tillväxtplan. Med TimberTecs branschexpertis och vårt befintliga europeiska och alltmer globala fotavtryck och infrastruktur är vi perfekta tillväxtpartners. Jayne och jag har länge beundrat TimberTec – Andreas och Frank har byggt ett fantastiskt team och en fantastisk kultur och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dem för att uppnå våra gemensamma ambitioner, summerar Christopher Catterfeld, Managing Partner och CPO/CMO på Iptor.

STORA TILLVÄXTMÖJLIGHETER
TimberTec-grundarna Andreas Boll och Frank Ridder kommer att stanna kvar i företaget som CEOer, ansvariga för tillväxt och global expansion inom Iptor. Tillsammans med Jayne Archbold, Iptors CEO, och Christopher Catterfeld kommer de också att bilda TimberTecs styrelse.
– Vårt team har hjälpt till att bygga ett fantastiskt företag under de senaste 22 åren. Ser vi framåt finns det många stora möjligheter för tillväxt, särskilt utanför Tyskland, och vi tror att Iptor är den bästa partnern för att hjälpa oss att dra fördel av dessa. Jayne och Christopher tror på det vi gör, vi har varit mycket imponerade av deras kund- och människors fokus och vi är glada över att vara med dem, säger Andreas Boll.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title