Annons

Jeeves tänker slå sig in på den norska ERP-marknaden – etablerar partnerskap med Axia

En genväg till att slå sig in på olika marknader när det gäller affärs-IT-system - både lokala, nationsmässiga och regionala - är att sy ihop avtal med partners som redan är aktiva på dessa. Det finns en rad exempel på framgångsrika strategier relaterat till denna affärsmodell. Man kan t ex peka på IFS’ framgångsrika partnermodell i detta.
Men det finns flera som nu söker sig i denna riktning, Jeeves. Bolaget meddelade nyligen att har en blivande partner i Norge. Det är Axia, som ska se till att Jeeves ERP blir ett affärssystem att räkna med och tar marknadsandelar även på den norska marknaden.
- Att sälja via partners är inget nytt för oss på Jeeves, vi har sedan länge ett etablerat partnernätverk utanför Sverige. Bland annat i vårt grannland Finland. Målet med Norge har varit att hitta en aktiv partner som både kan den norska ERP marknaden, och även vår målgrupp som är tillverkande och distribuerande företag, säger Mikael Brodin, chef för affärsutveckling hos Jeeves.

Jeeves är en helhetsleverantör av affärssystemlösningar (ERP) för medelstora företag. Sedan starten 1992 har företaget haft en stabil tillväxt och har nu mer än 2400 kunder. Kunderna finns främst inom tillverkning, produktion, distribution, partihandel samt i tjänsteindustrin.
Som PLM&ERP News tidigare rapporterat är bolaget idag en del av Forterro, vars affärsidé är att ta marknadsledande ERP-bolag till ännu högre höjder genom att utveckla och stärka dem. I koncernen ingår ERP-bolag i andra länder som Frankrike, Schweiz, England, Polen och Tyskland.

Företagen matchar varandra väl
Åter till partnerskapet med Axia så menar Mikael Brodin att den norska aktören passar bra in och att de båda företagen matchar varandra väl:
– Så är det. Vi har fört dialog med flera tilltänka partners och anledningen till att valet föll på Axia är för att de har stor erfarenhet av ERP-marknaden i Norge och redan har etablerade kontakter med en målgrupp som vi tror kan bli framtida Jeeves ERP kunder. Vi letade även efter en stabil partner där vi ser att vi kan ha en långsiktig och varaktig relation och tillsammans utveckla vårt erbjudande och bredd i Norge. Där ser vi att Axia passar bra in och att vi som företag matchar varandra väl, säger Brodin.

Jeeves general manager, Bo Johansson, pekar i sammanhanget också på bolagets offensiva strategi på koncernnivå:
– Vi har en stark aktiv ägare och en av de marknaderna där vi vill växa och bli starkare på är just Norge, där Jeeves har varit aktiva tidigare. I den strategiska planen ingår både att expandera in på nya marknader och att nå en bredare målgrupp av företag, säger Jeeves-chefen.

Mer om Axia
Allmänt om Axia kan noteras att de utvecklar, implementerar och driftar lösningar för transport och logistik i Norge och Norden. Dessutom levererar bolaget tjänster knutna till projektledning och implementering av ERP-lösningar. Bolaget etablerades 1989 och har i alla år haft en stabil ekonomi.
VD på Axia Applications, Bjørn Fosli, understryker Bo Johanssons tankar kring ett delat synsätt:
– Absolut, vi har samma tankar kring hur implementeringen av Jeeves ERP ska göras så att kunden får ut mesta möjliga av sin investering, kommenterar han och tillägger:
– Axia har lång erfarenhet av att leverera projektledar- och implementeringstjänster på den norska marknaden och har erfarenhet från flera olika ERP leverantörer, bland annat Jeeves. Vi har länge önskat ett närmare samarbete med Jeeves på den norska marknaden då vi ser att deras lösning passar extra bra till norska industriföretag.

Samarbetet sparkades i gång med en gemensam närvaro vid en av de viktigaste mässorna i Norge när det kommer till affärssystem, nämligen ERP2022.

Print Friendly, PDF & Email

Success Stories

Success Stories

Industriellt

Intressant på PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

PLM TV News

Aktuell ANALYS

Aktuell Analys

Aktuell Analys

3D-printing

Block title